Afbeelding
Foto: Logo Historische Vereniging IJsselham

Historische vereniging IJsselham houdt excursie en lezingen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT - Na een periode van Corona gaat de Historische vereniging IJsselham er weer helemaal voor. Daarom nodigt te vereniging u graag uit voor de jaarlijkse excursie op 17 september en verschillende lezingen die plaats zullen vinden in oktober en november.

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de jaarlijkse excursie plaats. Dit keer gaan de deelnemers naar Museum ‘t Olde Maat Uus Giethoorn. Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan van dit waterrijke dorp. 

Aanvang 13.30 uur. Eigen bijdrage € 2,50 per persoon. Adres: Binnenpad 52 te Giethoorn. Indien u een museumjaarkaart heeft, verzoek ik u deze mee te nemen. Na afloop van deze excursie bestaat er ook nog de mogelijkheid om onder het genot van een lekkere borrel even na te praten in het wel bekende Café-restaurant De Fanfare. Ook in Giethoorn. Indien u mee wilt, verzoekt de vereniging u op te geven via het mailadres vrind@live.nl of op 06-543 86 003 (na 18.30 uur). U kunt uw naam, aantal personen en telefoonnummer doorgeven aan Hans Vrind voor 10 september.

Lezingen 

Op donderdag 13 oktober 2022 om 20.00 uur vindt er een lezing plaats in het MFC Dalzicht in Oldemarkt, gevestigd aan de Frieseweg 39. De lezing wordt verzorgd door Wil Schackmann. Hij houdt een boeiend betoog over liefde en romantiek in de veenkoloniën, aangevuld met leuke anekdotes en verhalen.

Op donderdag 3 november 2022 om 20.00 uur vindt er een lezing plaats in De Botter in Kuinre, gevestigd aan de Burchtstraat 3. De lezing wordt verzorgd door Karst Berkenbosch. Hij houdt een boeiende lezing over de Friese waterlinies.

Voor alle lezingen geldt: Inloop: vanaf 19.30 uur is er koffie/thee verkrijgbaar. De lezingen zullen starten om 20.00 uur precies. Leden hebben gratis toegang voor maximaal twee personen. Voor niet-leden geld een toegangsprijs van € 3.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 11 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 15 uur geleden