Feest in de Buze
Feest in de Buze Foto: ©Zilverslang Fotografie

Regenboog Steenwijkerland kijkt met trots terug op tweede Regenboogweek in Steenwijkerland

· leestijd 2 minuten Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Stichting Regenboog Steenwijkerland is trots op alle betrokken ondernemers, organisaties en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de Regenboogweek.

Van 8 tot en met 15 oktober 2022 vond de tweede Regenboogweek plaats in de gemeente Steenwijkerland. Het thema van dit jaar was ‘Laat van je horen!’. Stichting Regenboog Steenwijkerland wil benadrukken dat het mede dankzij de hulp van betrokken ondernemers en organisaties in Steenwijkerland tot zo’n mooi programma is gekomen.

Betrokken ondernemers

Er werden tal van kleurrijke activiteiten georganiseerd in deze week. Met dank aan de betrokkenheid en inzet van de verschillende organisaties is er een divers programma op poten gezet.

Albert Heijn Prinsenhoven had haar ontvangsthal gereserveerd voor de foto-expositie ‘Queer’. Er wordt ingegaan op hoe het is om in de tijd van nu uit de kast te komen. Ook Luxor Cinemas Steenwijk draaide de voorpremière van de film El Houb tijdens de Regenboogweek. De zaal was bijna uitverkocht. Iedere tweede maandag van de maand wordt er een LHBTIQ+ film gedraaid. Uiteraard voor iedereen te bezoeken.

De Kringloopwinkel Steenwijk had ruimte beschikbaar gesteld om het Zero Flags Project tentoon te stellen. RTV SLOS heeft een Rainbow Radio Steenwijkerland programma opgesteld en ook mocht de themamiddag over geloof en LHBTIQ+ plaatsvinden in de Doopsgezinde kerk in Steenwijk.

De winkel van Linda Groenink in het centrum van Steenwijk werd tijdens de informatiemarkt dé plek om jouw regenboog-kleding te shoppen. In samenwerking met drag-queen Harley K. Winn was het een mooie, geslaagde dag. Het COC Zwolle en Stichting Vizier waren hier ook bij aanwezig.

Gedurende de week werden er twee regenboogquizzen georganiseerd in samenwerking met woonzorgcentrum Nijenstede van Zorggroep Noorderboog en Ouderenvereniging Oldemarkt en De Landerijen.

Dagcentrum De Slinger is in aanloop op de afgelopen Regenboogweek bezig geweest met het maken van versieringen en wordt het gesprek gevoerd over het onderwerp. Pand 17 in Vollenhove deed ook mee en ging met lettersoep het gesprek aan over LHBTIQ+. Samen met Sociaal Werk De Kop is de jongerenavond bedacht. Hier was GGD IJsselland ook bij aanwezig. Mede dankzij de De Buze was het afsluitende feest op zaterdag een succes!

Zonder deze welwillende ondernemers en organisaties was de Regenboogweek 2022 géén succes geweest. Daarvoor onze dank! Wil je één van onze andere activiteiten bezoeken? Het programma staat binnenkort op onze website: www.regenboogsteenwijkerland.nl .

Betrokken vrijwilligers

Zonder betrokken vrijwilligers kan een Regenboogweek zoals deze ook niet bestaan. Ieder, stuk voor stuk, heeft bijgedragen aan deze fantastische week. Daarvoor wil het bestuur van Stichting Regenboog Steenwijkerland zeggen: bedankt voor al je hulp!

Stichting Regenboog Steenwijkerland

Stichting Regenboog Steenwijkerland komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, in de stad, de verschillende kernen en in het buitengebied. De stichting staat voor inclusiviteit. Iedereen in Steenwijkerland moet zichzelf kunnen zijn.

Voor meer informatie neem je contact op via info@regenboogsteenwijkerland.nl .

Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 13 mei, 08:00
De Liesterkrallen
Gratis naar flitsend concert van De Liesterkrallen Cultuur 12 mei, 18:17