Vertegenwoordigers van Besparen in de Kop en Infopunt Duurzaam Doen
Vertegenwoordigers van Besparen in de Kop en Infopunt Duurzaam Doen Foto: Aangeleverd

Besparen in de Kop en Infopunt Duurzaam Doen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

TUK – Besparen in de Kop en Infopunt Duurzaam Doen hebben een gezamenlijke informatieve ochtend bij Bespaarpartner gehad. Deelnemers van Besparen in de Kop spijkerden de energiecoaches van het Infopunt bij. 

Besparen in de Kop is een lokaal duurzaam collectief van bedrijven actief in energiebesparende maatregelen. Om het voor inwoners van Steenwijkerland eenvoudiger te maken om een regionaal bedrijf te kiezen voor het uitvoeren van maatregelen en een informatie-aanvraag uit te zetten, is de website besparenindekop.nl gelanceerd.

Informatie over energie besparen

Besparen in de Kop werkt nauw samen met het infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Bij het Infopunt in de Kerkstraat in Steenwijk kan iedere inwoner van Steenwijkerland informatie én inspiratie krijgen over mogelijkheden van energie besparen en duurzame keuzes. Er zijn zaken die je zelf kunt doen als tochtstrippen plaatsen en led-lampen gebruiken. Grotere aanpassingen aan je woning zijn onder andere spouwmuur- of vloerisolatie, HR++- of Triple beglazing, (hybride) warmtepompen of zonnepanelen. Bij het Infopunt Duurzaam Doen kan je over alle onderwerpen informatie krijgen.

Voor de uitvoering van grotere aanpassingen zoek je het beste een lokaal of regionaal bedrijf. Je krijgt goede service en prijzen én het is extra duurzaam omdat er minder kilometers hoeven worden gemaakt. Bedrijven uit Steenwijkerland die diensten leveren op het gebied van duurzaamheid werken samen via de website Besparen in de Kop. Op deze site vind je alle bedrijven met hun specialiteiten en kun je eenvoudig in één keer informatie aanvragen bij verschillende bedrijven.

Samenwerken

Besparen in de Kop en het Infopunt Duurzaam Doen werken samen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen informeren over maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Vorige week hebben deelnemers van Besparen in de Kop een kennissessie georganiseerd voor de voorlichters, energiecoaches en –adviseurs van het Infopunt. Ook de gemeente kwam een kijkje nemen. Kok Isoleren en Isocoat hebben hun kennis gedeeld op het gebied van spouwmuur- en vloerisolatie. Lok Installatietechniek en Bespaarpartner op het gebied van zonnepanelen. Alle informatie is enthousiast opgenomen en de volgende sessie op het gebied van warmtepompen en isolerende beglazing staat gepland. Met deze extra kennis krijg je nóg betere informatie bij het Infopunt. Je kunt vrijblijvend binnenlopen of maak een afspraak met een energiecoach. 

Voor meer informatie www.duurzaamsteenwijkerland.nl en www.besparenindekop.nl.

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 11 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 13 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 13 uur geleden