Afbeelding
Foto: Poster Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt op De Maargies Hoeve op zondag 16 april

Steenwijkerland

KALLENKOTE – De Maargies Hoeve houdt op zondag 16 april een Voorjaarsmarkt. Het hele erf van de zorgboerderij staat dan vol met maar liefst zestig kraampjes.

Esther Bobeldijk van de Maargies Hoeve vertelt dat de voorjaarsmarkt gevuld zal zijn met kraampjes met tuinspullen, lentedecoratie, lekkernijen, landleven en andere voorjaarsartikelen. De boerderijwinkel is geopend en biedt een proeverij met allerlei zuivelproducten. “We hebben kaas van Langelaan uit Blesdijke, geitenkaas van Otten uit Nijensleek en zuivel van onze eigen boerderij, zoals oranjevla, perzik- en passievruchtyoghurt en advocaatvla,” somt Esther op. 

‘Openluchtkroegje’

Tijdens de Voorjaarsmarkt is de Theeschenkerij gewoon open. Daar kun je heerlijk lentegebak en vele theesoorten bestellen. De Theeschenkerij is trouwens helemaal verbouwd en in een nieuw jasje gestoken. De voorjaarsmarkt is dus een leuke gelegenheid om een kijkje te komen nemen. Achter op het erf richten de medewerkers van de Maargies Hoeve bovendien een terras in. Vanuit dat ‘openluchtkroegje’ kun je ‘s middag luisteren naar optredens van Popkoor Energy uit Steenwijkerwold. 

Traptrekkerbaan

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten, zoals knutselen, skelteren en spelen in de speeltuin. Verder kunnen zij zich uitleven op de Traptrekkerbaan, die speciaal voor deze dag wordt aangelegd. Hierop kunnen kinderen hun traptrekkerrijbewijs halen. 

De entree is gratis. Adres: Kallenkote 19 in Kallenkote. Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.demaargieshoeve.nl.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00