Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gieterse fusieschool OBS De Punter beleeft primeur met zonnige Koningsspelen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - OBS De Punter beleefde tijdens de Koningsspelen een ware primeur: voor het eerst werden de Spelen gehouden ‘in eigen huis’. Waar voorheen de sportvelden golden als decor, bleek het eigen terrein rondom de school ideaal voor een ochtend vol vertier.

Bijna 200 leerlingen uit Giethoorn en omgeving hadden zichtbaar hun uiterste best gedaan om er tijdens de Koningsspelen zo feestelijk mogelijk uit te zien. Van rood-wit-blauw gekleurde nagels tot de nationale driekleur op de wangen. Ook de Oranje-voetbalshirts kwamen weer uitstekend van pas.

En het weer deed ook nog eens mee! Na een winderige aanloop, zorgde het zonnetje later op de ochtend voor een aangename verwarming. Het waren voor OBS De Punter uit Giethoorn de eerste Koningsspelen in de nieuwe fusieschool. Vorig jaar was het samengaan van ‘Noord’ en ‘Zuid’ weliswaar afgerond, maar kregen onder- en bovenbouw onderwijs nog gescheiden van elkaar.

Na het Koningsspelen-ontbijt en een gezamenlijke warming-up onder leiding van Jenita Kist volgden de onderbouw (groepen 1 tot en met 4) en de bovenbouw (groepen 5 tot en met 8) beide hun eigen verrassende en natuurlijk sportieve programma. Vooral het autoduwen op de atletiekbaan en het levend-tafelvoetbal in de pannakooi waren prachtige vondsten.

De Punter werd niet alleen geholpen door 18 ouders, maar kreeg eveneens steun van Hendrik Scheffers die het naastgelegen weiland voor een ochtend beschikbaar stelde; boer Henri Doze was zo aardig om het gras nog even keurig te maaien.

Tussendoor zorgde Plus ter Schure voor een gezonde snack. Samen met de inhoud van het Koningsspelen-pakket zorgde de supermarkt ook voor het ontbijt.

Pechvogel van de dag was meester Roel. Die raakte geblesseerd bij het tafeltennis en bracht met een zweepslag een bezoek aan de huisarts.

De Koningsspelen werden landelijk voor de elfde keer georganiseerd. In 2013, toen Willem-Alexander koning werd, was de eerste keer. Het doel is om kinderen in het primaire onderwijs (en hun ouders) te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen van zesduizend scholen aan mee.

Afbeelding
Afbeelding
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 3 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 4 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00