Vlnr: Grietje Middelbrink, Paula Bierma, Tiny Dragt en Coen Bonnier
Vlnr: Grietje Middelbrink, Paula Bierma, Tiny Dragt en Coen Bonnier Foto: Hilda Knol

Haak aan bij de Vergeet-me-nietjesactie

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dan vragen medewerkers van Sociaal Werk De Kop en Dementheek Steenwijkerland ‘s middags op De Markt aandacht voor dementie. Belangstellenden krijgen een visitekaartje van de Dementheek en een gehaakt vergeet-me-nietje.

De tafel in de Dementheek in Zonnekamp ligt op een donderdagmorgen boordevol met gehaakte vergeet-me-nietjes. “We hebben er al duizend binnen,” vertelt Paula Bierma, buurtwerker Sociaal Werk De Kop. Grietje Middelbrink en casemanagers dementie van Zorggroep Noorderboog, Tiny Dragt en Coen Bonnier, schuiven ook aan. Samen hebben zij de Vergeet-mij-nietjesactie bedacht. “We gaan op de Markt de vergeet-mij-nietjes uitdelen, die momenteel door tientallen vrouwen worden gehaakt,” vertelt Middelbrink. Het viertal haalt de doosjes en zakjes leeg, die vrouwen gebracht hebben. “We hebben ook al vergeet-mij-nietjes opgehaald van bewoners van Zonnewiede uit Giethoorn, Nieuw Clarenberg uit Vollenhove en De Landerijen uit Oldemarkt,” aldus Bierma. De handwerksters reageerden op de oproep ‘Wie haakt eraan?’ op de facebooksite van Dementheek Steenwijkerland.

Dementheek

Bierma vult aan dat zij vanuit hun kraam op De Markt op Wereld Alzheimer Dag al een paar jaar het gesprek aangaan met voorbijgangers over dementie en daarbij folders uitdelen. De medewerkers geven ook informatie over het Alzheimer Trefpunt (eerstvolgende is op 10 oktober in Zonnekamp). Ook wil Bierma graag dit jaar de aandacht vestigen op de Dementheek en meer publiek daar naar toe trekken. De Dementheek is elke dinsdag en donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Je vindt dit uitleen- en adviescentrum voor volwassenen met geheugenproblemen en/of (beginnende) dementie na de ingang van Zonnekamp meteen aan de linkerkant. Iedereen die nog wil aanhaken bij het project is welkom! Het haakpatroon vind je op dementie-steenwijkerland.nl/vergeet-me-nietjes-maken-voor-wereld-alzheimer-dag. Bonnier neemt ook de haaknaald ter hand om een vergeet-mij-nietje te maken. “Het is maar twee minuten werk om er eentje te maken,” zegt Middelbrink.

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 3 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 4 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00