Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek Kop van Overijssel biedt computercursussen aan

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Ook in het najaar 2023 biedt de Bibliotheek Kop van Overijssel diverse computercursussen aan. In Vollenhove staan er vier cursussen op het programma, in Steenwijk negen. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving,” zegt Astrid Mensink, specialist basisvaardigheden van de Bibliotheek Kop van Overijssel. “En dus helpen wij mensen graag op weg met laagdrempelige cursussen onder leiding van onze vrijwillige docenten.”

In de Bibliotheek Vollenhove is de cursus ‘Klik & Tik’ al van start gegaan. Deze cursus is voor mensen die geen of nauwelijks ervaring hebben in het werken op een computer. Het is mogelijk om alsnog in te stromen. De cursus bestaat uit zes lessen die vanaf donderdag 14 september 2023 wekelijks van 10.00 tot 12.00 uur worden gegeven. In Vollenhove wordt ook de cursus ‘Haal meer uit Android’ gegeven aan mensen die handiger willen worden in het gebruik van het smartphone of tablet. Deze cursus bestaat uit vier lessen die vanaf maandag 25 september 2023 wekelijks plaatsvinden van 10.00 tot 12.00 uur. Interesse? Meld je dan aan bij de Bibliotheek Vollenhove, telefoon: 0527-241999 of mail: vollenhove@bibliotheekkopvanoverijssel.nl.

Computercursussen Steenwijk
In de Bibliotheek Steenwijk staat de cursus ‘Aan de slag met Office’ als eerste op het programma. De deelnemers leren werken met Word, Excel en Powerpoint. Deze cursus bestaat uit tien lessen die vanaf maandag 2 oktober wekelijks van 13.00 tot 15.00 uur worden gegeven. Daarnaast wordt ook in Steenwijk de cursus ‘Haal meer uit Android’ gegeven. Deze cursus bestaat uit vier lessen die vanaf 2 oktober wekelijks plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur. Dan de cursus ‘Doe meer met DigiD’ voor mensen die met meer zelfvertrouwen online zaken willen doen met de overheid. Deze cursus bestaat uit vier lessen die vanaf 3 oktober wekelijks van 13.00 tot 15.00 uur worden gegeven. Tot slot de cursus ‘Online fotoboek maken’ met eigen foto’s van de vakantie of de (klein)kinderen. Deze cursus bestaat uit vier lessen die vanaf dinsdag 3 oktober wekelijks plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur. Interesse? Meld je dan aan bij de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273 of mail: steenwijk@bibliotheekkopvanoverijssel.nl.

Overige cursussen
Later in het najaar gaan er nog meer cursussen van start. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld de kosten en het volledige programma op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 8 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 9 uur geleden