Arjan Sterken
Arjan Sterken Foto: Aangeleverd

Lezing over folkore: van heksen, tot ondergrondse gangen en verdwenen kastelen

Steenwijkerland

OLDEMARKT - Arjan Sterken, van beroep religiewetenschapper aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is bezig met een groot onderzoek naar mythologie en folklore. Over de folkore in de gemeente Steenwijkerland geeft hij op donderdag 26 oktober een lezing in De Landerijen. De lezing is ontstaan in samenwerking tussen de Historische vereniging IJsselham en Arjan Sterken. 

Het onderzoeksgebied van Arjan Sterken is voornamelijk Nederland en Duitsland. In de lezing vertelt hij over een heel aantal interessante volksverhalen uit de omgeving van Steenwijk. Van heksen, tot ondergrondse gangen en verdwenen kastelen. De lezing zal geheel in het Nedersaksisch zijn. De teksten op de dia’s van de presentatie zijn wel in het Nederlands te lezen.

Niet-leden van de Historische vereniging IJsselham betalen € 3 entree. De inloop is vanaf 19.30 uur en de lezing zal starten om 20.00 uur. De Historische vereniging IJsselham nodigt ook graag andere historische verenigingen uit de gemeente Steenwijkerland uit, want het zal niet alleen maar over IJsselham gaan. De leden hopen u graag te ontmoeten bij deze bijzondere lezing. 


Arjan Sterken - Foto: Aangeleverd

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00