Positieve gezondheid
Positieve gezondheid Foto: Aangeleverd

Ontmoeten in de wijk met Sociaal Werk De Kop

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop organiseert volop inloopbijeenkomsten en wandelactiviteiten in wijk, dorp of stad, buurtwerk en buurtwerk sport! Allemaal in samenwerking met de diverse partners binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega’s. Iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Laagdrempelig, informeel en vrijblijvend. En met de mogelijkheid om vragen te stellen rond welzijn, beweging, financiën, opvoeden, positieve gezondheid, (mantel)zorg, vrijwilligerswerk, langer thuis blijven wonen enzovoorts. Voor meer info over buurtwerk(sport) in Steenwijkerland kun je contact zoeken via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Inloop Torennest
Woensdag 29 november van 10:00-11:30 uur, er Inloop ‘t Torennest, aan de Matthijs Kiersstraat 11 in Steenwijk. Deze keer staat Positieve Gezondheid centraal, wat is het en wat kun je ermee? Babette en Paula van Sociaal Werk De Kop komen erover vertellen.

Gouden Koffie in Giethoorn
Op maandag 4 december is er weer Gouden Koffie in woonzorgcentrum Zonnewiede in Giethoorn. Een heerlijk ochtendje samen in aanloop naar Sinterklaas.

Dementheek Steenwijkerland in Zonnekamp
Iedere dinsdag en donderdagochtend is van 9:00-12:00 de Dementheek in Zonnekamp aan de Oyershoeve 1 geopend in Steenwijk. Iedereen kan hier terecht voor een kopje koffie en een praatje. Er is heel veel informatie te vinden en te delen over dementie, maar ook over Parkinson en Niet Aangeboren Hersenletsel.

Koffie Uurtje in de Bibliotheek in Steenwijk
Iedere dinsdag is er van 10:00-11:00 het ‘Koffie uurtje’ in de bibliotheek aan de Meppelerweg 47A in Steenwijk.

Samen wandelen en aansluitend een Koffie-uurtje in Steenwijkerwold
Op dinsdagochtend is er van 9:00 uur tot 10:00 uur mogelijkheid om samen te wandelen vanaf Hoogthij, Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold. Aansluitend is er van 10:00-11:00 uur een Koffie-uurtje in Hoogthij, waar iedereen welkom is.

Taalwandelen in Steenwijk
Iedere donderdagochtend is er van 10:00 uur tot 11:00 uur Taalwandelen vanaf de bibliotheek aan de Meppelerweg in 47A in Steenwijk. Met daarna een gezellig bakje koffie. Samen Nederlands praten en gezond bewegen.

Zorg & Boodschappen in Sint Jansklooster en Steenwijk
Iedere dinsdag is er Zorg & Boodschappen in de Coop in Sint Jansklooster en iedere donderdag in de Coop in Steenwijk. Aanvang 10:00 uur. De plek voor een praatje, een vraag, een pauze in het boodschappen doen met een kopje koffie erbij.

 

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 6 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 7 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 9 uur geleden