Marloes Hanema
Marloes Hanema Foto: Aangeleverd

Bezoekerscentrum De Wieden zoekt enthousiaste vrijwilligers

Steenwijkerland

Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster zoekt vrijwilligers die graag actief willen zijn in het mooie natuurgebied De Wieden. Dit bezoekerscentrum is één van de poorten van Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers. Dinsdagavond 23 januari organiseert het bezoekerscentrum een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers.

“Sinds een jaar ben ik gastvrouw bij Bezoekerscentrum De Wieden. Ik verwelkom bezoekers en informeer hen over alle leuke activiteiten in en om het bezoekerscentrum die ze kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen, vogels spotten, waterbeestjes vangen en verschillende vaarexcursies,” vertelt Marloes Hanema. “Wat het werk zo leuk maakt is dat je veel mensen ontmoet uit verschillende regio’s, waardoor geen dag hetzelfde is.” Lijkt dit jou ook leuk? Voor komend seizoen is het bezoekerscentrum op zoek naar nieuwe gastheren en gastvrouwen.

Het bezoekerscentrum is naast gastheren/gastvrouwen voor in het bezoekerscentrum ook op zoek naar vrijwilligers voor het onderhoud van onze prachtige tuin bij het bezoekerscentrum en naar torenwachters voor de watertoren in Sint Jansklooster.

Informatieavond voor nieuwe vrijwilligers

Wil je ook als vrijwilliger voor Natuurmonumenten in De Wieden aan de slag? Dinsdagavond 23 januari organiseert Bezoekerscentrum De Wieden een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze avond maak je kennis met enkele vrijwilligers en kun je hen het hemd van het lijf vragen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de vrijwilligerscoördinator: w.vanos@natuurmonumenten.nl.


Marloes Hanema - Foto: Aangeleverd

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 16 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 18 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 19 uur geleden