Afbeelding
Foto: Pixabay

Thema-avond alcohol- en drugsgebruik: ‘Wat speelt er in Steenwijkerland?’

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Op donderdag 11 april organiseert de fractie van BuitenGewoon Leefbaar een thema-avond over alcohol- en drugsgebruik onder de titel ‘Wat speelt er in Steenwijkerland?’. Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom in De Burght in Vollenhove.

“Onze fractie kreeg veel opmerkingen over dit thema, daar moeten we wat mee doen,” aldus Ina Haveman, raadslid van BuitenGewoon Leefbaar. “Ook de bezoeken aan diverse thema-avonden over positieve gezondheid hebben ons geïnspireerd tot het organiseren van deze avond.”

Verslaving aan alcohol en drugs blijft een ernstig maatschappelijk probleem dat families, gemeenschappen en individuen treft. In een tijd waarin de wereld geconfronteerd wordt met tal van uitdagingen is het van cruciaal belang actie te ondernemen om levens te redden en gemeenschappen te versterken. Het onderwerp is relevant voor ons allemaal, omdat de stoffen in alcohol en drugs invloed hebben op onze gezondheid, ons welzijn en de gemeenschap als geheel.

Deskundigen en ex-gebruikers komen aan het woord

Daarom is er op 11 april een informatieve avond in De Burght in Vollenhove, waar diverse sprekers aan het woord komen. Ex-gebruikers delen hun ervaringen en deskundigen, zoals jeugdagent Danique Lode en wijkagent Gerard Schans, praten u bij over dit onderwerp. Esmee Koekoek van Tactus, een landelijke organisatie voor verslavingszorg, zal ingaan op het vraagstuk en advies geven over de omgang met dit probleem en de rol van ouders.

“Het doel van de avond is bewustwording en het doorbreken van het taboe rondom dit onderwerp,” vervolgt Haveman. “We moeten durven praten over verslaving, dat is niet altijd eenvoudig.”

Tijdens de avond is er gelegenheid tot het stellen van schriftelijke en mondelinge vragen aan de sprekers, met als doel de aanwezigen handvatten te bieden voor bewustwording. De inloop is om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur, de avond duurt tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 19 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 20 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 mei, 18:33