Opening van het eerste project Pasmanmanege
Opening van het eerste project Pasmanmanege Foto: Aangeleverd

ECS start nieuw zonnepanelenproject Zuidveen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

ZUIDVEEN - In Zuidveen, bij melkveehouderij Hofman, start de Energiecoöperatie Steenwijk (ECS) een tweede zonnepanelenproject. Na het succes van het eerste zonnedak (groot dak met zonnepanelen) bleek er genoeg belangstelling voor de ontwikkeling van een tweede.

De voorzitter Rienk Oldersma: “Na het succes van ons eerste project zijn we op zoek gegaan naar een vervolg. Dit hebben wij gevonden in deze nieuwe samenwerking met melkveebedrijf Hofman. Wij zijn erg enthousiast over de kansen die dit nieuwe project biedt.”

200 panelen

Daarop heeft de ECS gezocht naar een geschikt dak voor een groot aantal panelen. Dat is bij de familie Hofman gevonden. Ook zij waren enthousiast over dit initiatief.
Op het dak komen ruim 200 panelen te liggen. Dat is een stuk minder dan bij het eerste project maar de panelen hebben per stuk een veel groter vermogen.

De voorzitter Rienk Oldersma: “De zoektocht naar een geschikt dak heeft even geduurd, en het kabinet heeft een andere subsidieregeling ingevoerd (welke in eerste instantie minder gunstig uitviel) en daarom heeft het tweede project wat langer op zich laten wachten.” De ECS heeft berekend dat in ongeveer zeven tot acht jaar de panelen zijn terugverdiend. Het hele project loopt 15 jaar, dus in de resterende jaren heeft een lid een optimaal rendement.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen, ook als jezelf al zonnepanelen op het eigen dak hebt liggen of als je al een ander zonnepanelenproject meedoet. Overeenkomstig de subsidieregels zou voor dit project maximaal 13 paneel aandelen per deelnemer mogen worden gekocht. Met de investering in deelname in dit project steunen we ons gezamenlijke energie vraagstuk, maar de investering kan ook persoonlijk interessant zijn gezien het te verwachten rendement.

Het is nog mogelijk om mee te doen in dit project. Voorwaarde om is wel dat belangstellenden moeten wonen in de postcodegebieden rondom de locatie, namelijk 8331, 8344, 8343, 8355, 7946 of 7948. Belangstellenden voor zonnepanelen kunnen dat doorgeven via de website van ECS: www.ecsteenwijk.nl of een mail sturen naar info@ecsteenwijk.nl

“Wees er snel bij want een deel van de zonnepanelen is al uitgegeven,” is het advies van de voorzitter. De zonnepanelen zijn in eerste instantie aangeboden aan de buren van de boerderij en de wachtlijst met belangstellenden. 

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 4 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 5 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00