Afbeelding
Foto: Gerrie van der Hogen
Fotoverslag

Zonnige editie Wandelfestijn St. Christoffel trekt 260 wandelaars

Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Onder bijna ideale weersomstandigheden hebben vandaag, Hemelvaartsdag, 260 wandelaars meegedaan aan het Wandelfestijn St. Christoffel.

“Ik kom uit de buurt, maar toch ben ik vandaag op een plek geweest, waar ik nog nooit eerder ben geweest,” zegt een wandelaar na afloop tegen Gerard Dolstra. De coördinator van het wandelfestijn is blij met deze en vele andere positieve reacties van de deelnemers. Hij weet te vertellen dat ze veelal uit Steenwijkerwold komen, maar ook uit de omliggende plaatsen. “En ik heb ook mensen uit Den Haag, Bovenkarspel, Apeldoorn, Friesland en zelfs twee uit Canada gesproken,” voegt hij toe.

Door regen wat minder onderharde paden

De eerste deelnemers zijn al om 7.30 uur van start gegaan. Het is dan nog wat fris en mistig, maar het weer klaart snel op. In een zonnetje wandelen de deelnemers een route van 10, 15, 20 en 30 kilometer door het bos, over de hei en langs houtwallen. Start en finish is bij MFC Hoogthij. Over de routes vertelt Dolstra: “Elk jaar proberen we nieuwe routes over zoveel mogelijk onverharde paden te maken, hoewel dat na 17 edities natuurlijk steeds moeilijker wordt.” Vanwege de vele regenval van afgelopen maanden gaan die routes dit jaar wat meer over verharde paden. “We hadden een paar mooie en onbekende onverharde paden opgenomen, maar moesten die schrappen, omdat ze te modderig waren,” legt Dolstra uit. Veiligheid en wandelplezier staan bij hem en de twaalf vrijwilligers die de tocht organiseren voorop.

Stijging aantal deelnemers

Aan het eind van de middag heeft Dolstra nog niet de definitieve telling binnen van het aantal wandelaars, maar hij kan al wel zeggen dat het er circa 260 zijn. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorige jaren. “Sinds corona hebben we alweer drie tochten georganiseerd, waarbij 100, 200 en nu zo’n 260 wandelaars hebben meegedaan.”

Tot slot noemt Dolstra alvast de datum van volgend jaar, dan valt Hemelvaartsdag op donderdag 29 mei. De twaalf vrijwilligers, de gefaciliteerd worden door Dorpsbelang Steenwijkerwold, hopen dat opnieuw veel wandelaars te mogen verwelkomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Start en finish is bij MFC Hoogthij
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00