Afbeelding
Foto: Pixabay

Het is mooi fietsen in Westerveld! Wat vindt u?

· leestijd 1 minuut Westerveld

WESTERVELD - De gemeente Westerveld vraagt inwoners naar fietsen in Westerveld. Tot 10 oktober 2022 kunnen inwoners, recreatieondernemers en dorpsbelangen via een enquête hun stem laten horen over fietsen in de gemeente Westerveld. Ook gaat de gemeente Westerveld in gesprek met onder meer grondeigenaren, ondernemers en belangenorganisaties over de fietspaden en het onderhoud ervan. Doel is om een visie te ontwikkelen voor de fietsinfrastructuur in Westerveld. 

Dit Fietsplan Westerveld wordt dan concreet uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. De enquête is te vinden op de homepage van de website van de gemeente Westerveld. De fiets is in de gemeente Westerveld een belangrijk vervoermiddel voor woon-werkverkeer, recreatief fietsen en om bijvoorbeeld op school te komen, boodschappen te doen en familie en vrienden te bezoeken. Onze eigen inwoners maken actief gebruik van de fietspaden. Bovendien komen er jaarlijks duizenden toeristen naar Westerveld om op de fiets van het mooie landschap en de natuur te genieten. 

Stem van inwoners en belangenorganisaties 

De gemeente Westerveld wil het fietsen (nog) veiliger en aantrekkelijker maken, zodat (nog) meer mensen gaan fietsen. Fietsen draagt immers bij aan een goede gezondheid, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Om tot het Fietsplan Westerveld te komen, wil de gemeente de stem van inwoners en belangorganisaties horen. Hun meningen en opvattingen neemt zij zo goed als mogelijk mee in de ontwikkeling van het plan. De resultaten van de enquêtes zijn terug te vinden in het uiteindelijke fietsplan. 

Van brede asfalt fietspaden tot smalle schelpenpaden 

In Westerveld heeft de gemeente Westerveld circa 150 kilometer aan fietspad in beheer; van brede fietspaden van asfalt tot smalle schelpenpaden door de natuur. In het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan zijn beleidsmatige zaken op hoofdlijnen benoemd voor de fiets. Nu willen we als gemeente een totaalvisie hebben op het fietsen in Westerveld. Ook streven we naar een totaaloverzicht van hoe de fietspaden erbij liggen en in welke fietspaden moet worden geïnvesteerd. Op basis van het Fietsplan Westerveld kunnen we weloverwogen keuzes maken en prioriteiten stellen voor concrete acties om nog mooier te fietsen in Westerveld.

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 3 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 14 uur geleden