Lemonade
Lemonade Foto: Jos Bremer

Het theaterweekend in De Meenthe begint met Lemonade

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe geniet je van muziek van Lemonade & Friends en Daniël Lohues, kun je lachen met Helligen Hendrik en Jay Francis, en nemen de Reality Benders je mee op een spirituele reis. In de Grote Kerk speelt de reprise van De verwoesting van Steenwijk.

Vrijdagavond Vestzakconcert van Lemonade & Friends
Op vrijdag 12 april om 21.30 uur geeft de Steenwijker band Lemonade met zangeres Jieja Starrenburg een spetterende show samen met lokale muzikanten en talenten. Ze spelen niet alleen een elektrische set, maar hebben ook nummers in een akoestisch jasje gestoken. Tijdens het staconcert is de bar geopend.

Daniël Lohues
Op vrijdag 12 april om 20.00 uur speelt de Drentse troubadour Daniël Lohues zijn lievelingsnummers voor een uitverkochte zaal.

De verwoesting van Steenwijk
Op zaterdag 13 april om 15.00, 17.00 en 19.30 uur is de cabareteske voorstelling ‘De verwoesting van Steenwijk’ in reprise te zien, ditmaal in de Grote Kerk in Steenwijk. De voorstelling verhaalt over het jaar 1523 waarin Steenwijk bijna volledig afbrandde, en wat daaraan voorafging. Luc Greven geeft bij elke voorstelling een korte inleiding over het historische belang van deze gebeurtenis.

Reality Benders
Op zaterdag 13 april om 20.00 uur nemen de Reality Benders je voor de Cirkelacademie mee op reis in jezelf, waarbij je een diepe duik maakt tot aan je ziel. Roy Martina, Janosh Stoffers en Robert Bridgeman hielpen al vele mensen op het gebied van zelfontwikkeling en bewustwording. Ze laten je ervaren wie je werkelijk bent, en helpen je je spirituele groei versnellen.

Jay Francis
Op woensdag 17 april om 20.00 uur speelt Jay Francis de uitverkochte cabaretvoorstelling ‘Catastrofe’.

Helligen Hendrik
Op donderdag 18 april om 20.00 uur is het tijd voor een ouderwets avondje ‘Helligheid’. In de voorstelling ‘Bar en boos’ is Hendrik van der Pette kroegbaas tegen wil en dank. Dat maakt zijn humeur er niet beter op, maar dat was toch al nooit heel best. Vanachter de toog komt de nurkse Tukker met tal van hilarische bespiegelingen en maatschappelijke tirades.

Ook te zien: Pink Floyd Project op vrijdag 19 april, TRYO op vrijdag 19 april, Rust en Vreugd op zaterdag 20 april, Bach! Maar dan anders op zondag 21 april (Grote Kerk), Filemon & Lammert op woensdag 24 april, BOSCO Jazz & Pop Orchestra op donderdag 25 april.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 5 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 9 uur geleden