Filemon & Lammert
Filemon & Lammert Foto: Jaap Reedijk
Met trailer

Humor en ontroering in Hendrik Groen-opvolger ‘Rust en Vreugd’ in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe geniet je van muziek van Pink Floyd Project en BOSCO Jazz & Pop Orchestra samen met Johnny Rosenberg, verrassende cabaretacts tijdens TRYO, de komische Hendrik Groen-opvolger ‘Rust en Vreugd’ en een filosofische kijk op sport door Filemon & Lammert. In de Grote Kerk luister je naar Bach in een nieuw jasje.

Pink Floyd Project
Op vrijdag 19 april om 20.00 uur keert Pink Floyd Project terug in de tijd naar 1973. De band speelt een visueel spectaculaire show geïnspireerd door de unieke Live at Pompeï-concertfilm, en een integrale uitvoering van het legendarische album The Dark Side of the Moon. Met klassiekers als Echoes, The Great Gig in the Sky, Time en Money. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

TRYO
Op vrijdag 19 april om 20.15 uur zie je TRYO, oftewel Trio Cabaret Try-Outs. TRYO is iedere voorstelling anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van cabaretfestivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstelling. De avond wordt gepresenteerd door een cabaretier of comedian die het publiek meeneemt in het try-out proces.

Rust en Vreugd
Op zaterdag 20 april om 20.00 uur legt de schrijver van de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas. Dit keer door de ogen van de 68-jarige weduwe Emma, die tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. Een hilarische muzikale voorstelling over een bonte groep bewoners, tuincontrolecommissies en onderlinge strijd.


Rust en Vreugd - Foto: Anne van Zantwijk


Bach! Maar dan anders
Op zondag 21 april om 16.00 uur speelt het Nederlands Bach Consort samen met violist Sarah Kapustin het programma ‘Bach! Maar dan anders’ in de Grote Kerk in Steenwijk. Je hoort een vernieuwde Bach met unieke arrangementen, inclusief zang, viool, improvisaties en invloeden van The Beatles en Paul Simon. Zo ontdek je Bach zoals nooit tevoren.

Filemon & Lammert
Op woensdag 24 april om 20.00 uur vertellen tv-maker/presentator Filemon Wesselink en filosoof/schrijver Lammert Kamphuis in ‘Sport kijken voor een weergaloos leven’ over de levenslessen die je kunt trekken uit het kijken naar sport. Leer van Mohammed Ali hoe je geduldiger wordt, van Pogacar wat echte vrijheid is en van Nadal hoe je je gemoedsrust traint. Ontdek hoe de komende sportzomer al zappend je leven kan verrijken.


Filemon & Lammert - Foto: Jaap Reedijk

BOSCO Jazz & Pop Orchestra featering Johnny Rosenberg
Op donderdag 25 april om 20.00 uur speelt Johnny Rosenberg, ‘The Gypsy Crooner’, een swingende show samen met het gerenommeerde jazzorkest BOSCO, met eigen arrangementen en hits van onder meer Michael Bublé en Elvis. Johnny tourde over de wereld met het befaamde Rosenberg Trio, was op tv te zien in ‘The Voice of Holland’ en won het programma ‘All Together Now’. Het veelzijdige tienkoppige BOSCO-orkest oogstte veel lof in ‘The Tribute – Battle of the Bands’.

Ook te zien: Peppa Pig (2+) op dinsdag 30 april, Mees Kees (8+) op donderdag 2 mei, Legendary Albums Live: Nirvana’s MTV Unplugged op vrijdag 3 mei.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www,demeenthe.nl.

Rust en Vreugd
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 6 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 10 uur geleden