Juules Kwant
Juules Kwant Foto: Jacob Westra

Video- en fotoverslag D’Olde Veste ‘54 pakt na winst op Alcides de eerste periode in de eerste klasse

Sport

MEPPEL - Na het laatste fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter in de wedstrijd tussen Alcides en Olde Veste (1-2) zijn de ogen en oren gericht op de mobieltjes. Het is wachten op de einduitslag in Jubbega. Na een minuut of tien komt het verlossende bericht. ONS Sneek heeft punten laten liggen tegen Jubbega. Hierdoor wordt Olde Veste zaterdag de koploper en en pakt het de eerste periode. Ook verzekert het team zich van de nacompetitie.

De avondwedstrijd begint met een minuut stilte in verband met het overlijden van de vrouw van bestuurslid en secretaris Frans-Jan Willemen.

Olde Veste heeft het betere spel

Alcides komt sterk en fysiek uit de startblokken. De spelers delen diverse harde tackles uit. Dat resulteert na 20 minuten in de eerste gele kaart voor de Meppelers. Hierna trekt Olde Veste de wedstrijd naar zich toe. Het is Hessel Eikelboom die in 25e minuut met een bekeken trap de bal in het netje legt. Olde Veste krijgt het betere van het spel. In een prachtig opgezette aanval via Jetse Suiker, Hessel Eikel Boom en de voorzet van Jeffrey Dijkstra, is Juules Kwant er als de kippen bij voor de 0-2. Dit is ook de ruststad.

De tweede helft is het Alcides dat aandringt voor de aansluittreffer. Die komt er ook in de 57e minuut. Tristan Veelo profiteert van een misverstand in de achterhoede.

Verdiende overwinning

Olde Veste is daarna wat van slag. De passjes komen niet meer aan. Omdat Alcides niet scherp is in de afronding, blijft Olde Veste in de wedstrijd. Ook kunnen de gasten gevaarlijk worden in de omschakeling. De wedstrijd is voor de neutrale kijker een mooi schouwspel. De overwinning van Olde Veste is vooral op basis van de eerste helft verdiend. Er kan getoost worden op het eerste competitiesucces van het seizoen.