Afbeelding
Foto: Compact Media

Update: Met zes foto’s: Beschonken bestuurder uit Giethoorn aangehouden na ongeval op Zuidveenseweg bij Steenwijk

112

STEENWIJK - Vrijdagavond omstreeks half twaalf heeft er op de rotonde van de Blokzijlseweg (N333) met de Zuidveenseweg in Steenwijk een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. De bestuurder is na het ongeval door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. 

De man van 21 jaar oud uit Giethoorn zou uit de richting van Giethoorn zijn gekomen en op de rotonde de controle over het voertuig zijn verloren, waarna hij vervolgens een lantaarnpaal omver reed. Hierdoor waren beide rijbanen geblokkeerd. De weg was geruime tijd afgesloten en het verkeer hierbij omgeleid. De politie heeft getuigen verklaringen opgenomen, een berger heeft de zwaar beschadigde voertuig afgesleept.

Uit een blaastest op het politiebureau is Steenwijk bleek dat hij 830 ug/l blies (promillage van 1,95) Afhankelijk of iemand wel of geen beginnend bestuurder is in Nederland de maximale toegestane hoeveelheid 0,5 promille. De man kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 17 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 19 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 22 uur geleden