Afbeelding
Foto: Compact Media

Met zeven foto’s: Schoorsteenbrand in Steenwijk: brandweer verwijdert schoorsteenpijp van dak

112

STEENWIJK – Bewoners van een woning aan de Johan van Oldenbarneveltsingel in Steenwijk alarmeerde vrijdagavond omstreeks kwart voor tien de brandweer voor een schoorsteenbrand. 

Brandweerlieden controleerde bij aankomst de openhaard in de woonkamer, in afwachting van de hoogwerker die in stelling werd gebracht. Met behulp van de hoogwerker werd het rookkanaal geïnspecteerd. Uiteindelijk werd er door de brandweer rook waargenomen onder de dakpannen vandaan. Brandweerlieden hebben daarom zowel van binnen als van buiten het dak rondom het schoorsteenpijp gesloopt om bij de zogenoemde hotspot te kunnen komen. Hierbij werd ook een deel van de dakpannen en de schoorsteen verwijderd. Door snel te anticiperen werd door de brandweer meer schade voorkomen. 

Uiteindelijk bleek door de warmte van de schoorsteenpijp, mogelijk als gevolg van een verstopping isolatie en een draagbalk van het dak vlam te hebben gevat. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de afwikkeling van de schade als gevolg van de brand. Het gat wat was ontstaan door de sloopwerkzaamheden werd met een zeil afgedekt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 13 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 18 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 20 uur geleden
Ekatarina Levental
Muziektheater 'De Weg' van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo Cultuur 6 mei, 19:00
Blokzijl
Blokzieligers welkom op de ALV van Plaatselijk Belang Blokzijl Steenwijkerland 6 mei, 17:00
Afbeelding
Fietser lichtgewond na aanrijding op rotonde naar A32 in Steenwijk Algemeen 6 mei, 15:15