Afbeelding
Foto: Compact Media
8 foto’s

Woningbrand aan de Prins Frederikstraat in Willemsoord

112

WILLEMSOORD - In een tussenwoning aan de Prins Frederikstraat in Willemsoord is zaterdagavond 30 maart omstreeks kwart over acht een brand ontstaan. De oorzaak was een pannetje op het vuur, dat drooggekookt was.

Het korps van Oldemarkt werd gealarmeerd voor de woningbrand, toen buurtbewoners in de woning van hun buurman een rookmelder hoorde afgaan. Bij aankomst van de politie bleek de bewoner zich nog in het pand te bevinden, Hij kwam uiteindelijk zelf naar buiten. Hij verklaarde dat hij in slaap was gevallen, maar geen idee had wat er nu precies aan de hand was. De woning stond bij aankomst van de brandweer behoorlijk vol met rook. In de keuken bleek namelijk een pannetje op het vuur te staan, welke was droog gekookt. 

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner te controleren op rookinhalatie, maar hij hoefde niet mee voor verder behandeling. De woning heeft veel rookschade opgelopen, Het korps van Steenwijk kwam met een hogedrukventilator ter plaatse om de woning nog enigszins te ventileren. 

Stichting Salvage is door de brandweer gevraagd om de bewoner bij te staan in de afhandeling van de rookschade. In de woning bleef ook na het ventileren een sterke brandlucht hangen, waardoor de bewoner mogelijk elders wordt opgevangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.