Philip Frerik is vrijdag aanwezig bij de lancering
Philip Frerik is vrijdag aanwezig bij de lancering Foto: Aangeleverd

Luistertocht Koloniën van Weldadigheid gelanceerd: Philip Freriks spreekt teksten in

Algemeen

FREDERIKSOORD - Op vrijdagmiddag 20 mei heeft Museum De Proefkolonie een nieuwe luistertocht door Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord gelanceerd. 

Niemand minder dan Philip Freriks neemt je mee door het UNESCO Werelderfgoedgebied van de Koloniën van Weldadigheid. Hij ontdekte bij toeval dat hij afstamt van een koloniste en verdiepte zich speciaal voor deze luistertocht in de indrukwekkende geschiedenis van zijn kolonie-voorouder. In samenwerking met auteur Wil Schackmann, bekend van het boek De Proefkolonie, en theatermaker Inge Wannet en scriptschrijver Rinske Bouwman is dit persoonlijke verhaal gevormd tot een unieke fietstocht van 26 kilometer. Je gaat luisteren naar gebeurtenissen op de plekken waar ze 180 jaar geleden plaatsvonden. Laat je inspireren door vertelling, muziek, brieven en nagespeelde scènes in het decor van een uiterst bijzonder cultuurhistorisch landschap.

De Luistertocht is een complete belevenis inclusief audioguide, routekaart en informatief boekje voor € 7,50 per persoon. Kijk voor meer informatie en boeken op: www.proefkolonie.nl/luistertocht/.

Afbeelding
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 9 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 10 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 11 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 11 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 16 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 18 uur geleden