Eén van de bloemenbruggen in Belt-Schutsloot.
Eén van de bloemenbruggen in Belt-Schutsloot. Foto: C. Hiemstra

Bruggen vol geurige bloeiers in Belt-Schutsloot

Algemeen

BELT-SCHUTSLOOT - “Nadat we vorig jaar al één brug in de bloemen hadden aan de Noorderweg middels een burgerinitiatief bij de gemeente Steenwijkerland, was de respons zo groot, dat we de overige bruggen in de kern van het dorp nu ook hebben voorzien”, zegt Hans Alders, die zelf aan de Noorderweg woont.

“Met name de dorpsbewoners steunden ons goed middels het insturen van een flyer of een email. Om het te realiseren kregen we medewerking vanuit de gemeente, de wijkwethouder, Wetland Wonen middel het WiKa fonds en het Burgerweeshuis in Vollenhove met als resultaat acht bruggen vol met geurige bloeiers.”

Daar waar weg en water elkaar kruizen zijn de bloembakken opgehangen aan de Belterweg, Noorderweg en de Kerklaan. Deze zijn dus zowel vanuit de boot, kano, fiets, lopend of de auto te zien. “Voor iedereen toegankelijk en de moeite waard om het een keer te komen bekijken”, zegt Alders. “Zeker in de tweede week van augustus als de tuinen ook zijn verlicht in het dorp Belt-Schutsloot tijdens de week van de gondelvaart van het COV. Bij het onderhoud krijgen we hulp van een kweker en de nodige tips voor water en voeding. Een project als dit kost naast de nodige uren ook het nodige geld, voor komend jaren willen we kijken of we een deel van de kosten kunnen ophalen middels een steunactie.”

Wie wil meehelpen vindt meer informatie op www.steunactie.nl. “Ook voor het burgerinitiatief bloemenbruggen zoeken we nog mensen die ons willen helpen met aanvragen van fondsen, stukje onderhoud en verzorging. Lijkt U dit wat stuur even een mailtje naar bloemenbrug@xs4all.nl.”