Afbeelding
Foto: Pixabay

Documentaire ‘Het spoor van de wolf’ zie je bij RTV Oost

Algemeen

OVERIJSSEL - De wolf loopt al zeker zeven jaar af en toe door Overijssel. Afgelopen jaar heeft één wolvin vier maanden in onze provincie gewoond, maar zij lijkt verdwenen. Met grote gevolgen voor schapenhouders, die door haar vertrek nog steeds geen subsidies ontvangen om wolf-werende hekken te kopen. In de documentaire ‘Het spoor van de wolf’ onderzoekt journalist Jauke Boerdam hoe de wolf leeft en welke gevolgen dat heeft voor schapenhouders in Overijssel. De documentaire zie je vanaf vrijdag 24 februari op YouTube en op zaterdag 25 februari op TV Oost.

Wolvenkenners en schapenboeren schetsen in ‘Het spoor van de wolf’ de complexiteit van het wolvenvraagstuk. Het beschermde dier jaagt groot wild op en vangt zieke dieren zodat de sterksten overleven. Zo versterkt de wolf de biodiversiteit. Aan de andere kant maakt de wolf zolang hij op trektocht is geen onderscheid tussen wild en schapen. En dat baart schapenhouders zorgen. Zij hopen dat de provincie Overijssel subsidie gaat verlenen, zodat ze hoge hekken kunnen aanschaffen. Ondertussen werken beleidsmakers aan het Interprovinciaal Wolvenplan. Het was de bedoeling dat er in het najaar van 2022 een nieuw beleidsplan zou liggen, maar de ontwikkeling van de wolf in Nederland gaat zo snel dat dit niet is gelukt.

De documentaire ‘Het spoor van de wolf’ zie je vanaf vrijdag 24 februari op YouTube en op zaterdag 25 februari vanaf 17.30 uur elk uur op TV Oost.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35