Afbeelding
Foto: Ulleo

RTV Oost en Kieskompas lanceren Overijsselse stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Algemeen

OVERIJSSEL - Overijssel heeft voor de Provinciale Statenverkiezingen een eigen Kieskompas gekregen over thema’s die echt spelen in de regio. RTV Oost en de andere regionale publieke omroepen hebben met Kieskompas per provincie een stemhulp ontwikkeld. De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroep. Het is voor het eerst dat er een volledig onafhankelijke stemhulp beschikbaar is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. 

Het Kieskompas speelt als stemhulp een belangrijke rol bij verkiezingen. Het maakt verkiezingen inzichtelijk, laat zien wat de belangrijkste politieke kwesties zijn en waar de verschillende partijen voor staan. Zo helpt Kieskompas kiezers met het maken van een weloverwogen keuze. Het Kieskompas voor Overijssel is te vinden via de verkiezingswebsite van RTV Oost www.rtvoost.nl/overijsselkiest.

Provinciale Statenverkiezingen bij RTV Oost
De regionale publieke omroepen spelen tijdens de Provinciale Statenverkiezingeneen belangrijke rol voor het publiek. In aanloop naar de verkiezingen hoor, lees en zie je bij  RTV Oost reportages online, op de social media-kanalen en op radio en televisie. Ook is er de podcastserie Het Verkiezingsverhoor waarin alle lijsttrekkers een half uur plaats nemen in de verhoorkamer van RTV Oost om ondervraagd te worden.

Eerste verkiezingsdebat terugkijken
De wolf, woningbouw, energie en stikstof. Landbouw, natuur en... fatsoen. Wat vinden de partijen? Waar staan ze nou werkelijk voor? RTV Oost organiseerde gisteravond het eerste verkiezingsdebat ‘Overijssel Kiest’. Een samenvatting zie je zondagavond om 20.30 uur op TV Oost. Het hele debat is terug te kijken via www.rtvoost.nl en op YouTube. Op maandag 13 maart is er een tweede lijsttrekkersdebat.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.