Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hersenstichting zoekt collectanten in Steenwijkerland en Westerveld

Algemeen

Met de opbrengst van de Hersenstichting Collecte, financiert de Hersenstichting belangrijk onderzoek en baanbrekende innovaties. De onderzoekers steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen mee te doen in de maatschappij. Voor meer onderzoek is ook meer geld nodig, daarom is de collecteweek belangrijk! Doe je mee als collectant?

Je hebt maar één stel hersenen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Dat zet je leven en dat van naasten compleet op z’n kop. Fysiek, mentaal en sociaal. Het aantal mensen met een hersenaandoening neemt toe.

Er zijn heel veel verschillende hersenaandoeningen. Voor de Hersenstichting tellen ze allemaal mee. Want de Hersenstichting wil er voor iedereen zijn. Door te blijven kijken hoe aandoeningen voorkomen of behandeld kunnen worden, en te zorgen dat mensen met een hersenaandoening kunnen meedoen in de samenleving. Dat doet de Hersenstichting door onderzoek en innovaties te financieren, voorlichting te geven en het belang van hersenen overal op de agenda te zetten. 

De Hersenstichting kan overal in Nederland, dus ook in Steenwijkerland en Westerveld, nog heel goed extra collectanten gebruiken. Help mee en wordt collectant. Door in de eerste week van februari in eigen buurt deur aan deur te collecteren help je de Hersenstichting enorm. Aanmelden kan via www.hersenstichting.nl  of stuur een mail met naam, telefoonnummer en adres naar collecte@hersenstichting.nl.. 


Foto: Aangeleverd

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35