Wetering West
Wetering West Foto: Egbert Beens

Natuurherstel De Weerribben start met nieuwjaarsbijeenkomst

Algemeen

In januari starten natuurherstelwerkzaamheden in De Weerribben. In opdracht van provincie Overijssel herstelt Staatsbosbeheer Natura 2000-gebieden. Deze werkzaamheden gaan plaatsvinden in de deelgebieden Kooi van Pen en Noordmanen. Op donderdag 25 januari organiseren Staatsbosbeheer en provincie Overijssel een Nieuwjaarsbijeenkomst met excursie door deelgebied Kooi van Pen om omwonenden en geïnteresseerden te informeren.

Programma Nieuwjaarsbijeenkomst 

- 14.00 – 15.30 uur: Rondleiding door boswachters in deelgebied Kooi van Pen
- 15.00 – 17.30 uur: Markering (door)start werkzaamheden en proost op het nieuwe jaar met gedeputeerde Maurits von Martels, provinciehoofd Staatsbosbeheer Susan Bonekamp, pachters, bewoners en vrijwilligers.

Aanmelden en ontmoeten 

Voor deelname aan de Nieuwjaarsbijeenkomst kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via noordwestoverijssel@staatsbosbeheer.nl. De bijeenkomst biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan met boswachters. Tijdens de bijeenkomst licht Staatsbosbeheer de werkzaamheden toe en informeert over het herstel van het ecosysteem van laagveen, moerasbos, trilveen en veenmosrietlanden. Dit herstel komt ten goede aan de dieren en planten die hier van oudsher leven. 

Duurzaam behoud laagveen 

De Weerribben, één van de ruim 160 Natura 2000-gebieden in Nederland, vormt met De Wieden het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het gebied heeft sinds 1996 het Europees diploma voor natuurbeheer. Slechts vier natuurgebieden in Nederland bezitten deze bijzondere status. Kijk op staatsbosbeheer.nl/weerribben voor meer informatie over dit gebied.  

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35