Vorige editie Rietsnijderstrail
Vorige editie Rietsnijderstrail Foto: Philip Friskorn

Rietsnijderstrail weer van start in De Weerribben

Sport Insta-Dekop

SCHEERWOLDE - Een nieuw jaar, tijd voor goede voornemens zoals meer sporten. Na een ‘rustperiode door Covid’ organiseert Staatsbosbeheer samen met Run2Day Zwolle op zaterdag 25 februari opnieuw een ‘Rietsnijderstrail’ in het Woldlakebos in De Weerribben.

Trailrunning is populair bij de hardlopers, en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Deze rietsnijderstrail heeft de Woldlakebos in De Weerribben als locatie, een gebied waar in de winter het riet wordt gesneden door de rietsnijders, en is daardoor een bijzonder decor van deze trailrun.

Deze trails zijn geen wedstrijden en er vind ook geen tijdsregistratie plaats. Alle deelnemers krijgen een functionele goodie van Run2Day Zwolle waarmee je ook nog eens herkenbaar bent. De route die wordt uitgezet is ongeveer 5 kilometer lang en kan maximaal 3 keer gelopen worden, wat totaal op 15 kilometer komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

Deelnemers aan de trail dienen zich in te schrijven via www.run2dayevents.nl. Kosten zijn € 7,50 per persoon en het inschrijfgeld komt ten goede aan de educatie over vlinders die in het Woldlakebos leven. De start is om 9.30 uur, en bevind zich aan de Ingenieur Luteijnweg te Scheerwolde.

Vorige editie Rietsnijderstrail
Vorige editie Rietsnijderstrail
Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 20 uur geleden