Vorige editie Rietsnijderstrail
Vorige editie Rietsnijderstrail Foto: Philip Friskorn

Rietsnijderstrail weer van start in De Weerribben

Sport Insta-Dekop

SCHEERWOLDE - Een nieuw jaar, tijd voor goede voornemens zoals meer sporten. Na een ‘rustperiode door Covid’ organiseert Staatsbosbeheer samen met Run2Day Zwolle op zaterdag 25 februari opnieuw een ‘Rietsnijderstrail’ in het Woldlakebos in De Weerribben.

Trailrunning is populair bij de hardlopers, en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Deze rietsnijderstrail heeft de Woldlakebos in De Weerribben als locatie, een gebied waar in de winter het riet wordt gesneden door de rietsnijders, en is daardoor een bijzonder decor van deze trailrun.

Deze trails zijn geen wedstrijden en er vind ook geen tijdsregistratie plaats. Alle deelnemers krijgen een functionele goodie van Run2Day Zwolle waarmee je ook nog eens herkenbaar bent. De route die wordt uitgezet is ongeveer 5 kilometer lang en kan maximaal 3 keer gelopen worden, wat totaal op 15 kilometer komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

Deelnemers aan de trail dienen zich in te schrijven via www.run2dayevents.nl. Kosten zijn € 7,50 per persoon en het inschrijfgeld komt ten goede aan de educatie over vlinders die in het Woldlakebos leven. De start is om 9.30 uur, en bevind zich aan de Ingenieur Luteijnweg te Scheerwolde.

Vorige editie Rietsnijderstrail
Vorige editie Rietsnijderstrail
Afbeelding
Tuinontwerper worden? Studievoorlichting voor hoveniers en carriereswitchers Westerveld 1 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Jubileumconcert Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur 3 uur geleden
De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 4 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 22 uur geleden
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport gisteren
Links: Sem van Genderen, midden: Lykele Bethlehem en rechts: Julian Brandsma
Waterput gerestaureerd door leerlingen vmbo SG Eekeringe Westerveld 15 apr, 15:00