Afbeelding
Foto: Pixabay

Een tuin op je dak of schuur

Column

Deze wekelijkse rubriek wordt gevuld door medewerkers en voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen uit Steenwijk. Elke week geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland een stukje groener kunnen maken.

Je ziet het steeds vaker: een groen dak. Waarom kiezen mensen voor planten op hun dak? Vooral omdat ze de warmte binnen én buiten houden. In de winter bespaart dat stookkosten en in de zomer blijft je huis lekker koel. Groene daken helpen mee om een deel van dat hemelwater op te vangen. En tot slot: het dak biedt voedsel voor insecten. Omdat je zorgt voor meer groen in je buurt, draag je met planten op je dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Als extra bonus isoleert een dak vol plantjes ook veel beter tegen geluid. Let wel op: een groen dak is echter geen vervanging van gewone dakisolatie.

De voordelen van een groen dak
Een groen dak verlengt de levensduur van de dakbedekking en
zorgt voor een brandwerende laag op het dak. Verder verhoogt een groen dak het rendement van je zonnepanelen en houdt je woning koel in de zomer. Een groen dak verhoogt bovendien de biodiversiteit en is goed voor het milieu. Kijk op de site van het Drents Overijsselse Delta (www.wdodelta.nl) voor de mogelijkheden van subsidie.

Meer tips
Wil je meer tips of adviezen over hoe je energie kunt besparen of je huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Onze voorlichters helpen je graag verder. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op: www.duurzaamsteenwijkerland.nl

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland gisteren