Haal de tegels eruit!
Haal de tegels eruit! Foto: Pixabay

Maak je tuin ook waterklaar!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Deze wekelijkse rubriek wordt gevuld door medewerkers en voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen uit Steenwijk. Elke week geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland een stukje groener kunnen maken.

We hebben de afgelopen zomer gezien: veel wateroverlast in sommige delen van ons land. Door de klimaatverandering gaan we meer hoosbuien krijgen en wordt het waterklaar maken van de tuin steeds belangrijker, net als het winterklaar maken. Dat doe je met een groene tuin of door regenwater op te vangen.

Regenwater opvangen
Zorg dat het regenwater zo min mogelijk in het riool loopt, want die kan dat niet aan. Vang het regenwater op in gras, beplanting, regentonnen die je aansluit op de regenpijp of infiltratiekratten. Dat zijn open kratten met een doek eromheen die zorgen voor extra wateropslag. Op de plekken waar de kratten zijn ingegraven kan het water vervolgens makkelijker de grond in zakken. Elke krat kan zo’n 250 tot 300 liter water opslaan.

Tegels eruit, groen erin
Zorg voor zo min mogelijk tegels in je tuin. Haal tegels eruit en zet er planten voor in de plaats die het water vasthouden. Hoe meer groen in de tuin, hoe beter!

Zorg voor voldoende compost
Compost is goed voor de waterhuishouding van je bodem. Afhankelijk van de grondsoort kan de grond het water beter vasthouden (zandgrond) of kunnen de plantenwortels beter bij het water (kleigrond).

Kom langs in het Infopunt Duurzaam Doen
Wil je meer tips of adviezen over hoe je energie kunt besparen of je huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Telefoon: 06- 21922429. Onze voorlichters helpen je graag verder.
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op: www.duurzaamsteenwijkerland.nl

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 12 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 15 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.