Richard Bollema van Primera verkoopt het boek van Corina Elzenaar
Richard Bollema van Primera verkoopt het boek van Corina Elzenaar Foto: Christof Visscher

Corina Elzenaar brengt zesde boek uit over kindermassage

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK - De Steenwijkerlandse onderneemster Corina Elzenaar timmert al enkele jaren aan de weg met een zelf ontwikkelde methodiek voor kindermassage: Happy Kids Massage genaamd. Met deze methodiek is zij ook de landsgrenzen al over gegaan, want in België is er een alsmaar groeiende groep enthousiaste gebruikers. En ook vanuit Duitsland is er inmiddels grote belangstelling getoond. Dat is niet zo vreemd, want het door Corina ontwikkelde concept is uniek in de wereld. 

Vorige week is haar zesde boek over dit onderwerp verschenen met als titel: ‘Handboek, oefeningen en tips voor ontspannen Happy Kids’. Corina is al 21 jaar masseuse en geeft tegenwoordig vooral workshops en trainingen. Alvorens zich in 2018 helemaal op de kindermassages te storten, was zij jarenlang de eigenaresse van Wellnesshoeve Butterfly (in het leven van Corina speelt de vlinder een belangrijke rol) te Zuidveen. 

Massage over de kleding heen 

De door Corina ontwikkelde Happy Kids Massage methodiek is een massagemethode waarbij kinderen elkaar volgens de onderlinge kindermassage over de kleding heen masseren. En is ideaal voor op scholen en kinderdagverblijven. Het gaat bij deze vorm van massage niet om het masseren van de spieren, maar om door middel van aanraking gelukshormonen (als bijvoorbeeld oxytocine en endorfine) aan te maken. Aangetoond is dat kinderen hier heel rustig van worden en het bijvoorbeeld agressie verminderd. “Door het masseren leer je wat je fijn vindt en wat niet. Je leert grenzen aan te geven. En je leert af te stemmen op elkaar!” doceert Corina. Om te vervolgen met: “Kinderen die elkaar masseren pesten elkaar niet!” Vol trots vertelt Corina dan ook dat zij het lieveheersbeestje logo van de Stichting Tegen Zinloos Geweld mag voeren. 

Een boek voor gezinnen 

Dit nieuwe boek is bedoeld om thuis mee aan de slag te gaan. “Het is echt een boek voor gezinnen,” vertelt ze. De reden waarom Corina dit boek geschreven heeft is om het welzijn van kinderen te verbeteren. Veel kinderen hebben de laatste jaren last van mentale en lichamelijke klachten, onder andere veroorzaakt door stress en spanningen. Dit boek biedt ouders een heel laagdrempelige en toegankelijke manier om daar iets aan te doen. “En dat gebeurt dan op een heel prettige en speelse wijze!” benadrukt ze. 

Stofhandschoen of drogerbal…

Wat daarbij heel belangrijk is, is dat de masserende ouders zelf ook ontspannen zijn. “Want anders draag je negatieve energie over,” weet Corina. Daarom adviseert zij ook om eerst te masseren met bijvoorbeeld een kwast, een stofhandschoen of een drogerbal. En als de ouder dan zelf ook helemaal ontspannen is, kan er met de blote handen gemasseerd worden. “De keur aan materialen waarmee gemasseerd kan worden is eindeloos!” vertelt ze enthousiast. Corina heeft zelf overigens ook een massagehandschoen uitgebracht met de naam Fladder. Die is (niet geheel toevallig) in de vorm van een vlinder en is zeer inspirerend. Sterker nog: haar vorige boek is geheel aan Fladder geweid. 

Eigen massagegrepen

Dit zesde boek bevat 10 meditaties, 24 affirmaties (positieve gedachten), 11 mindfulness oefeningen en 5 verschillende massages met ook door Corina bedachte massagegrepen. Aan bod komen buikmassages, rugmassages, voetmassages, gezichtsmassages en handmassages. Allen voorzien van duidelijke en door Corina ook geregistreerde icoontjes. 

Samenwerking met Primera Steenwijk 

Het nieuwe boek van Corina is onder andere verkrijgbaar via haar website. Maar collega-ondernemer Richard Bollema van Primera Steenwijk is zo enthousiast over dit concept dat het boek vanaf heden ook daar verkrijgbaar is. En wie Corina eens aan het werk wil zien: op dinsdag 16 augustus leest zij onder de titel ‘Ouder/ kind genietmoment met massageverhalen’ van 10.00 uur tot 11.00 uur verhalen voor uit het Happy Kids Massage Boek in de openbare bibliotheek aan de Meppelerweg te Steenwijk. Terwijl zij voorleest kunnen de ouders hun kinderen masseren. Ja: gewoon over de kleren en zonder het gebruik van olie, dat is wel zo handig… De toegang is gratis dus: komt dat zien! Een waardevolle aanvulling op het boek zijn de workshops die Corina live en online geeft. 

Voor meer informatie: www.happykidsmassage.com 

Door Christof Visscher

Corina Elzenaar
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.