Marian van der Bij presenteert haar boek tijdens de Kinderboekenweek
Marian van der Bij presenteert haar boek tijdens de Kinderboekenweek Aangeleverd

Marian van der Bij schrijft kinderboek

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK/VINKEGA - Van Marian van der Bij (45) is vorige maand haar eerste kinderboek Lena en Bongo verschenen. De schrijfster groeide op in Steenwijkerwold en woont tegenwoordig in Vinkega. Het kinderboek gaat over de avonturen die het meisje Lena met de gorilla Bongo in een safaripark en de jungle van Zuid-Afrika beleeft. 

In Lena en Bongo vertelt Van der Bij het verhaal van de 13-jarige Lena. Zij verhuist met haar ouders naar Zuid-Afrika. Het meisje voelt zich daar eenzaam en zoekt contact met Bongo, een gorilla die in een safaripark woont. Lena kruipt regelmatig stiekem bij hem in de kooi en valt zelfs tegen hem aan in slaap. Op een dag wordt Lena verliefd op Juma en heeft ze geen tijd meer om Bongo nog op te zoeken. De gorilla is zo verdrietig, dat hij ontsnapt uit zijn kooi en in de jungle verdwijnt. Lena heeft spijt en gaat op zoek naar Bongo. In de jungle beleeft ze daarna allerlei spannende avonturen. 

Voor Van der Bij gaat met het verschijnen van Lena en Bongo een langgekoesterde wens in vervulling. “Ik wilde altijd al een kinderboek schrijven, maar kwam daar pas aan toe toen ik stopte met mijn evenementenbureau,” vertelt de schrijfster. Het schrijfproces nam anderhalf jaar in beslag. Ze vertelt dat ze het verhaal over Lena en Bongo vroeger aan haar beide dochters voorlas. Dochter Jolien heeft model gestaan voor de hoofdrolspeelster Lena. “Van Jolien heb ik foto’s gemaakt en die omgezet naar tekeningen,” aldus de schrijfster. Roald Dahl is voor haar een belangrijke inspiratiebron geweest. Van der Bij heeft het boek in oktober in eigen beheer uitgegeven. Voor het drukken van Lena en Bongo nam ze Bijzonder Druk uit Steenwijk in de arm. Tijdens de Kinderboekenweek in oktober presenteerde Van de Bij haar boek op zes basisscholen in Steenwijk, Willemsoord en enkele omliggende plaatsen.

Lena en Bongo is verkrijgbaar via Bee-lief.nl

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 12 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 15 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.