Portret gemaakt door Enno Paulusma van zijn vriend Cees
Portret gemaakt door Enno Paulusma van zijn vriend Cees Foto: Aangeleverd

Expositie in Galerie Steenwijk: ‘Me, myself and Cees’

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Galerie Steenwijk staat erom bekend zeer afwisselende exposities te organiseren met meestal twee of meer kunstenaars. Dit keer is de zaal echter geheel gereserveerd voor een solo-expositie van Enno Paulusma uit Steenwijk. Zaterdag 17 september om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor de opening van ‘Me, myself and Cees’. 

Enno Paulusma is realistisch schilder van pakkende en indringende portretten. Sinds kort is hij vanuit Spanje weer in Nederland komen wonen en heeft een heerlijke plek gevonden in Steenwijk om zijn werk voort te zetten. De expositie is van 15 september tot en met 8 oktober op de gebruikelijke tijden te bezoeken.

Enno Paulusma (1959) is geboren in Amersfoort en heeft jarenlang in Galicië gewoond. Hij kruipt een model het liefst zo dicht mogelijk op de huid, om zich zo zijn model (nog) meer eigen te maken en waardoor er dingen aan het licht komen die je met één oogopslag niet gelijk ziet. Hierdoor krijgen de schilderijen een heel eigen karakter.

La Semana Santa

Naast de portretten maakt hij ook andere schilderijen. Zo werd hij in Spanje gegrepen door ‘la Semana Santa’ (‘de goede week’), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Daar maakte hij een twintigtal schilderijen van. In deze serie wil hij niet het lijdensverhaal laten zien, maar meer hoe de goede week in Spanje beleefd wordt.

Enno heeft meermaals geëxposeerd in Nederland en Spanje. Met één van zijn schilderijen heeft hij zelfs een prijs gewonnen. We zijn blij dat we zijn bijzondere werk in Galerie Steenwijk kunnen laten zien. Meer informatie over zijn gehele werk is te vinden op www.ennopaulusma.nl

Opening

De opening is gepland op zaterdag 17 september om 10.30 uur. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom! Verder is de expositie te bezoeken op maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 12.30 uur. Er is een lift aanwezig. 

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s. 

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 9 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 11 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 12 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30