Ellen ten Damme
Ellen ten Damme Foto: Danny Ellinger

Kleine pijntjes, bal demasqué, probleemzones en meer in De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De MeentheLoes Luca, Johan Goossens, Ellen ten Damme, Frontm3n, Damn Honey, Simone Kleinsma, Stefano Keizers, MegaBricks en Sinterklaastoneel.

Loes Luca
De voorstelling ‘Uit het hoofd’ van Loes Luca is te zien op woensdag 23 november, aanvang 20.00 uur. In ‘Uit Het Hoofd’ kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen. ‘Uit Het Hoofd’ is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

Johan Goossens
De voorstelling ‘Kleine pijntjes’ van Johan Goossens is te zien op woensdag 23 november, aanvang 20.15 uur. Jong als hij zich voelt, zou je niet zeggen dat Johan inmiddels de veertig nadert. Toch kreunt hij steeds vaker als hij even gaat zitten. En als er niemand in de buurt is, ontsnapt hem soms een ‘Hèhè..’ Ook kan Johan stiekem genieten van vloerverwarming. Hij blaakt van gezondheid, maar heeft soms onduidelijke, kleine pijntjes.

Ellen ten Damme
De voorstelling ‘Barock’ van Ellen ten Damme is te zien op donderdag 24 november, aanvang 20.00 uur. Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show ‘Barock’ is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Frontm3n
De voorstelling ‘An exlcusive acoustic night’ van Frontm3n is te zien op vrijdag 25 november aanvang 20.00 uur. Frontm3n, een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Mick Wilson (10cc), Robert Hart (Manfred Mann’s Earth Band, Bad Company) en Pete Lincoln (Sweet, Smokie, Sailor). Omarm de frisse akoestische versies van de hits die iedereen kent. Prachtige muziek met mooie verhalen en nuchtere humor. De enige echte opwarmer voor de Top 2000!

Damn Honey
De voorstelling ‘Zelf weten’ van Damn Honey is te zien op vrijdag 25 november, aanvang 20.15 uur. Je ‘probleemzones’ moeten verbergen. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van ‘Damn, Honey’ de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit.

Simone Kleinsma (reprise)
De voorstelling ‘Verder’ van Simone Kleinsma is te zien op zaterdag 26 november, aanvang 20.00 uur. Simone is terug in het theater, met haar voorstelling Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.

Stefano Keizers
De voorstelling ‘Hans Teeuwen’ van Stefano Keizers is te zien op zaterdag 26 november, aanvang 20.15 uur. Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: ‘Hans Teeuwen’.

MegaBricks
Het grote lego-evenement MegaBricks is op zaterdag 26 en zondag 27 november van 10.00 tot 17.00 uur. Ruim 3500 vierkante meter beursoppervlak wordt gevuld met alles op het gebied van Lego met diverse Legobouwwerken en leuke attracties. Naast veel demonstraties zijn er vele verkoopstands met alle bestaande Legoartikelen, zowel nieuw als gebruikt. Voor de kinderen is er een grote Lego-speelplaats en op beide dagen is er een bouwwedstrijd met zeer aantrekkelijke prijzen in diverse leeftijdscategorieën.

Sinterklaastoneel
In Rabo Theater De Meenthe spelen leerkrachten van Steenwijkerland en Zwartewaterland: Sinterklaastoneelstuk ‘Zie ginds komt de stoomboot…’ op dinsdag 29 november, aanvang 19.00 uur.

Nog meer te zien:. Leoni Jansen op 30 november. Grijs Gedraaid 1 december. Anne Neuteboom op 1 december. Tom Parkers New London Chorale op 3 december. Warner ten Kate op 6 december. De Kast op 7 december. Esther Groenenberg op 7 december. Country Roads op 8 december. Opvliegers op 9 december. Barrie Stevens op 9 december. Edwin Evers Band op 10 december. Passie voor Bach op 11 december. Israël van Dorsten op 12 december.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 8 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30