De Schippers van de Kameleon
De Schippers van de Kameleon Foto: Annemieke van der Togt

Theateruitjes in de kerstvakantie voor de hele familie

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Juf Roos, DEF Americans, De Schippers van de Kameleon, Koos en Moos, Nieuwjaarsconcert, Israel van Dorsten en Youp van ’t Hek. 

Juf Roos 2+ 

De kindervoorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’ is te zien op woensdag 4 januari, aanvang 14.00 uur en 16.00 uur. Wegens het overweldigende succes van de eerste theatershow met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater met een nieuwe theatershow. In de nieuwe theatershow maken Juf Roos en Gijs zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen? Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs. 

DEF Americans 

De voorstelling ‘Johnny Cash, a hundred highways’ van DEF Americans is te zien op vrijdag 6 januari, aanvang 20.00 uur. Def Americans Johnny Cash Tribute komt langs ter gelegenheid van hun 12,5 jarige jubileum. Verwacht een show met daarin een selectie van alleen het allerbeste en allermooiste uit honderden optredens waarin de songs van de legendarische Man In Black centraal stonden. 

De Schippers van de Kameleon 6+

De jeugdvoorstelling ‘De Schippers van de Kameleon met de muziek mee’, is te zien op zaterdag 7 januari, aanvang 19.00 uur. Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui maak je borst maar nat. Anders doet de Kameleon dat wel 

Koos en Moos 4+

De kindervoorstelling ‘ Koos en Moos’ is te zien op zondag 8 januari, aanvang 14.00 uur. Maak kennis met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Tegen de tijd dat Koos in het theater staat, heeft iedereen hem in zijn hart gesloten. Het is geen geheim dat onze aarde het best een beetje zwaar heeft, maar de meeste mensen weten niet precies wat er precies aan de hand is en wat ze er aan kunnen veranderen... In deze vrolijke voorstelling laat Koos ons zien dat je zelf meer kan doen dan je denkt. 

Nieuwjaarsconcert

Het nieuwjaarsconcert van Jeugd Symphonie Orkest De Vuurvogel, Harold Kooi en jong muzikaal talent is te zien op zondag 8 januari, aanvang 15.00 uur. Het bekende jeugdsymfonieorkest onder leiding van de inspirerende dirigent Albert Dam geeft samen met pianist Harold Kooij wederom een verwachtingsvol nieuwjaarsconcert. Daaraan werken deze editie bijzondere solisten mee; jong muzikaal talent uit de regio. De talenten zijn: trompettiste Jonne Kleinjan, accordeonnist Victor Beck en harpiste Megan van Uffelen. Zij zullen worden begeleid door het grote orkest of aan de vleugel. 

Israel van Dorsten 

De lezing van Israel van Dorsten vindt plaats op maandag 9 januari, aanvang 20.15 uur. Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf ik mijn leven. 

Youp van ‘t Hek

De voorstelling ‘De laatste ronde’, van Youp van ‘t Hek is te zien op dinsdag 10 en woensdag 11 januari, aanvang 20.00 uur. Beide voorstellingen zijn uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen. 

Nog meer te zien

Frank Havermans op 11 januari (kunstlezing). The Wieners op 12 januari. Grof Geschud op 12 januari. Huub Stapel op 13 januari.The Lasses op 13 januari. VCE Westerveld op 14 januari. Momentum op 17 januari. Leonard Cohen Tribute op 19 januari. Rundfunk op 20 januari. Bogey and the Longhorn op 20 januari. Koefnoen Live op 21 januari. Benja Bruining op 21 januari. Delusions op 24 januari. 

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31