Het Noord-Nederlands Gemengd Koor
Het Noord-Nederlands Gemengd Koor Foto: Aangeleverd

Twee koren geven sprankelend nieuwjaarsconcert in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Het Noord-Nederlands Gemengd Koor en het Groot Mannenkoor Noord-Nederland bundelen hun krachten tijdens een nieuwjaarsconcert op zaterdag 21 januari 2023 om 15.00 uur in de Grote Kerk in Steenwijk. ‘We verheugen ons op deze samenwerking waarin de klanken van een gemengd koor en een mannenkoor elkaar versterken’, zeggen Harold Kooij en Martin Mans, de dirigenten van de zanggroepen. 

Het orgel en de vleugel worden bespeeld door Hugo van der Meij die, naast de begeleiding, ook enkele improvisaties ten gehore brengt. De drie heren Mans, Van der Meij en Kooij zullen zich op de klavieren niet onbetuigd laten tijdens dit bruisende nieuwjaarsconcert. Het programma is gevarieerd met geestelijke liederen en klassieke arrangementen. Te denken valt aan Psalm 42 en ‘Geloofd zij onze God’; de finale uit het oratorium van Marco den Toom. Het klassieke deel bevat onder andere ‘Dank sei dir Herr’ van Händel. Een paar grote stukken zullen de beide koren gezamenlijk uitvoeren met circa 150 deelnemers. 

Het concert biedt een programma met koorzang, samenzang, improvisatie op verzoek en instrumentale muziek. 

Info projectkoren GMNN en NNGK

Het projectkoor GMNN is uitgegroeid tot een hechte groep zangers met een vaste kern van deelnemers. De mannen komen voornamelijk uit de noordelijke provincies. De gedreven dirigent Martin Mans vormt een geheel van de stemmen en laat enkele koorsolisten er bovenuit springen. Het koor werkt op projectbasis en is bedoeld voor mannen die meer willen zingen naast het lidmaatschap van hun reguliere koor. Ook voor zangers met onregelmatig werk is het zingen op projectbasis aantrekkelijk. 

Het NNGK is een groot gemengd koor dat eveneens op projectbasis werkt waarbij de zangers en zangeressen hoofdzakelijk leden zijn uit de vier koren waar Harold Kooij dirigent van is. In enkele repetities, en voorzien van thuisstudiemateriaal met ingezongen partijen, worden deze geoefende stemmen klaargestoomd voor diverse concerten in Noord- en Oost-Nederland. Bij ieder concert is er een bijzondere solist die zijn of haar medewerking verleent. De bekende pianist/dirigent Harold Kooij heeft de muzikale leiding en haalt het beste uit de stemmen naar boven. 

Bijzonderheden

Locatie: Grote Kerk Steenwijk, zaterdag 21 januari 2023, aanvang : 15.00 uur, toegang 15,00 euro. Kaartverkoop online op www.martinmans.nl of telefoon 06-25391903. Lokale voorverkoop van kaarten bij Bloemisterij Gaal, Gasthuisstraat 10-12 en Evangelische Boekwinkel Immanuel, Kerkstraat 13 in Steenwijk.

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland
Dirigent Martin Mans
De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 9 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 11 uur geleden
Ekatarina Levental
Muziektheater 'De Weg' van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo Cultuur 6 mei, 19:00
Blokzijl
Blokzieligers welkom op de ALV van Plaatselijk Belang Blokzijl Steenwijkerland 6 mei, 17:00
Afbeelding
Fietser lichtgewond na aanrijding op rotonde naar A32 in Steenwijk Algemeen 6 mei, 15:15