Theaterkoor Disisit
Theaterkoor Disisit Foto: René Wiegmink

Theaterkoor Disisit uit Zuidveen wint Popkorenfestival

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

STEENWIJK - Na twee tweede plaatsen bij vorige edities, heeft Theaterkoor Disisit het zaterdagavond 4 maart helemaal waargemaakt. De jury onder leiding van Harold Kooij is unaniem: “Disisit is de winnaar van het achtste Popkoorfestival.” 

Nadat Kooij bekend maakt dat The Anthony Singers uit Nijmegen en Afslag Nijeveen uit Nijeveen tweede en derde zijn geworden, zegt hij: “En de winnaars repeteren altijd bij mij in de straat.” De 15 koorleden van Disisit weten dan genoeg. Vanaf de eerste rij in de Theaterzaal klinkt een enorm gejoel. De hoofdprijs, een cheque ter waarde van 450 euro voor een workshop, is binnen. Kooij prijst het koor met de woorden: “Dankzij een combinatie van factoren winnen jullie. De performance is geweldig, zonder dat jullie daarbij de zuivere zang en de articulatie uit het oog verliezen. Verder hebben jullie een goede focus op jullie dirigent Angelica Braam.” Pianist is Yaroslav Kolpakoff.

Rode pumps

Disisit brengt ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars, ‘IJskoud’ van Nielson, ‘M’n snoep’ van Yentl en De Boer en a capella ‘Homeless’ van Paul Simon. Bij elk lied gaat er een kledingstuk uit, totdat de koorleden op het eind enkel gekleed in een zwart shirt en maillot en op blote voeten staan te zingen. De regenjassen en rode pumps liggen dan op het podium verspreid. 

Muziekquiz

In totaal doen tijdens het avondprogramma, dat al om 19.00 uur begint, acht koren mee. Naast de hierboven genoemde top 3 zijn dat Popkoor Session uit Gieten, Popkoor Yes! uit Eelde, Het Koor van de Hoeve uit De Hoeve, Popkoor Puur uit Roden en Popkoor The Midges uit Meppel. Het nummer ‘Multicolor’ van Son Mieux populair is populair. Maar liefst drie koren zingen dat nummer als één van de vier nummers waaruit hun optreden bestaat. De avond wordt gepresteerd door Joey Teekamp. Terwijl de jury na de optredens in beraad is, onderhoudt hij het publiek met een muziekquiz, zoals hij dat ook heeft gedaan tijdens Tapas2000. 

‘s Middags kunnen de acht koren workshops volgen. Deze worden gegeven door juryleden Rogier Ymker en Annemiek Harrema. De cheque wordt beschikbaar gesteld door Stichting BALK. Deze stichting ondersteunt en stimuleert koormuziek. 

Theaterkoor Disisit
Theaterkoor Disisit
Afbeelding
Stormloop op kaartjes: Historische Vereniging Steenwijk maakt een bijzondere documentaire over Steenwijks Erfgoed. Steenwijk 5 jun., 19:45
Afbeelding
Het stille slavernijverleden van Overijssel Algemeen 5 jun., 18:12
Afbeelding
Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt gaan met frisse energie weer terug om tafel voor het beste plan voor Giethoorn Steenwijkerland 5 jun., 18:02
Afbeelding
Rina Stam presenteert tweede boek: Geboren Beltiger danst door het (eigen) verleden Steenwijkerland 5 jun., 16:00
Afbeelding
10e PS-Kuiertocht – Weststellingwerf laat zich van haar mooiste kant zien Algemeen 5 jun., 14:08
Afbeelding
Fotoverslag: Old Forward viert het 125-jarig bestaan in 4 dagen Westerveld 5 jun., 13:59
Afbeelding
Galerie opent op nieuwe locatie met expositie Krikke & Krikke Cultuur 4 jun., 22:46
Afbeelding
Weekend 10 en 11 juni Hete-peper-festival in Kallenkote: Bruisende Pasar Pedis bij dierenpark Taman Indonesia Steenwijkerland 4 jun., 22:28
Afbeelding
Jonge mantelzorgers sluiten seizoen af met zonovergoten Summerparty Algemeen 4 jun., 15:51