Theaterkoor Disisit
Theaterkoor Disisit Foto: René Wiegmink

Theaterkoor Disisit uit Zuidveen wint Popkorenfestival

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

STEENWIJK - Na twee tweede plaatsen bij vorige edities, heeft Theaterkoor Disisit het zaterdagavond 4 maart helemaal waargemaakt. De jury onder leiding van Harold Kooij is unaniem: “Disisit is de winnaar van het achtste Popkoorfestival.” 

Nadat Kooij bekend maakt dat The Anthony Singers uit Nijmegen en Afslag Nijeveen uit Nijeveen tweede en derde zijn geworden, zegt hij: “En de winnaars repeteren altijd bij mij in de straat.” De 15 koorleden van Disisit weten dan genoeg. Vanaf de eerste rij in de Theaterzaal klinkt een enorm gejoel. De hoofdprijs, een cheque ter waarde van 450 euro voor een workshop, is binnen. Kooij prijst het koor met de woorden: “Dankzij een combinatie van factoren winnen jullie. De performance is geweldig, zonder dat jullie daarbij de zuivere zang en de articulatie uit het oog verliezen. Verder hebben jullie een goede focus op jullie dirigent Angelica Braam.” Pianist is Yaroslav Kolpakoff.

Rode pumps

Disisit brengt ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars, ‘IJskoud’ van Nielson, ‘M’n snoep’ van Yentl en De Boer en a capella ‘Homeless’ van Paul Simon. Bij elk lied gaat er een kledingstuk uit, totdat de koorleden op het eind enkel gekleed in een zwart shirt en maillot en op blote voeten staan te zingen. De regenjassen en rode pumps liggen dan op het podium verspreid. 

Muziekquiz

In totaal doen tijdens het avondprogramma, dat al om 19.00 uur begint, acht koren mee. Naast de hierboven genoemde top 3 zijn dat Popkoor Session uit Gieten, Popkoor Yes! uit Eelde, Het Koor van de Hoeve uit De Hoeve, Popkoor Puur uit Roden en Popkoor The Midges uit Meppel. Het nummer ‘Multicolor’ van Son Mieux populair is populair. Maar liefst drie koren zingen dat nummer als één van de vier nummers waaruit hun optreden bestaat. De avond wordt gepresteerd door Joey Teekamp. Terwijl de jury na de optredens in beraad is, onderhoudt hij het publiek met een muziekquiz, zoals hij dat ook heeft gedaan tijdens Tapas2000. 

‘s Middags kunnen de acht koren workshops volgen. Deze worden gegeven door juryleden Rogier Ymker en Annemiek Harrema. De cheque wordt beschikbaar gesteld door Stichting BALK. Deze stichting ondersteunt en stimuleert koormuziek. 

Theaterkoor Disisit
Theaterkoor Disisit
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 10 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 19 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 21 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37