Bubima komt spelen
Bubima komt spelen Foto: Aangeleverd

Vakantietip: beleef, ervaar en geniet in het theater

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Benja Bruining, Bumba, Sweet Caroline, Fuad Hassen en Patrick Laureij.

Benja Bruining
De voorstelling ‘Een leven’ met Benja Bruining is te zien op woensdag 1 maart, aanvang 20.15 uur. Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. Olivier Diepenhorst regisseert. In ‘Een leven’ is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo bewijst Payne hoe dicht de emoties bij elkaar liggen.

Bumba 1+
De kindervoorstelling ‘Bumbina komt spelen’ met Bumba is te zien op donderdag 2 maart, aanvang 13.30 uur en 16.00 uur. Voor de eerste keer komt er een nieuw vriendinnetje spelen, Bumbina. Ze is onderweg met de trein en kan elk moment aankomen. Bumba kan niet wachten om zijn nieuwe vriendin te verwelkomen. Kan ze even goed dansen als Nanadu of zo hoog met de bal gooien als Poppa? Maar… wordt ze ook goede maatjes met Bumbalu? En blijven Bumba en Bumbalu de allerbeste vrienden? Wil jij Bumbina ook leren kennen? Kom dan mee naar het circus samen met Tumbi, Carla, Babaki, Kiwi en al de andere dieren in de nieuwe Bumbashow ‘Bumbina komt spelen!

Sweet Caroline
De voorstelling ‘The Ultimate Tribute to Neil Diamond’ door de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band te zien op vrijdag 3 maart, aanvang 20.00 uur.  In ‘Sweet Caroline’ brengt de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band alle hits van toen. Verwacht hits als ‘Forever in Blue Jeans’, ‘America’ en ‘Love On The Rocks’, natuurlijk zal ook Neil’s grootste hit ‘Sweet Caroline’ niet ontbreken in deze ultieme tribute show. The good times never seemed so good.

Fuad Hassen
De voorstelling ‘Vogelvrij’ van Fuad Hassen is te zien op vrijdag 3 maart, aanvang 20.15 uur. ‘Vogelvrij’ is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedy stijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma ‘Vogelvrij’. Een echte stand-up show, die Fuad de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil. Op zijn manier en ‘Vogelvrij’, soms in clubsetting en soms in de reguliere theaterzaal gespeeld. Zoals het Dagblad van het Noorden al schreef “Houd Hassen in de gaten”.

Popkoorfestival
Zaterdag 4 maart wordt het 8e Popkoorfestival gehouden. Je kunt die avond luisteren naar de koren: Het koor van de Hoeve (De Hoeve), Disisit (Onna) , Popkoor Session (Gieten), Popkoor Afslag Nijeveen (Nijeveen), Popkoor Puur (Roden), Popkoor The Anthony Singers (Nijmegen), Popkoor The Midges (Meppel) en Popkoor Yes (Eelde). Zij zingen voor een jury die bestaat uit Harold Kooij, Rogier Ymker en Annemiek Harrema. De koren strijden voor de hoofdprijs die bestaat uit een cheque ter waarde van 450 euro voor een workshop, mede mogelijk gemaakt door Stichting BALK. Deze stichting ondersteunt en stimuleert amateurkunst waarbij koormuziek al dan niet in combinatie met theater of dans een rol speelt. De avond wordt gepresenteerd door Joey Teekamp.

Patrick Laureij
De voorstelling ‘Live’ van Patrick Laureij is te zien op dinsdag 7 maart, aanvang 20.00 uur. Genadeloos, goudeerlijk, hilarisch. Patrick Laureij komt met zijn derde programma. Tachtig minuten verbaal geweld. Over zichzelf en de wereld om hem heen. Live. Voor jullie. Kom kijken. Patrick Laureij is al jaren lid van het stand-up collectief Comedytrain en veroverde het publiek met zijn shows ‘Dekking Hoog’ en ‘Nederlands Hoop’.

Nog meer te zien

Nureyev op 8 maart. Oldenhermanns op 8 maart. Komt een vrouw bij de dokter op 9 maart. Lennon & Mc. Cartney op 9 maart. Symphonic Rock Night op 10 maart. Daniël Lohues op 11 maart (uitverkocht). Kirsten van Teijn op 11 maart. The Ukrainian National Ballet op 15 maart. Florentijn Hofman op 15 maart. Suzanna Jansen op 15 maart. Ancora op 17 maart. Celine Jansen op 17 maart. The Analogues op 18 maart. Thunder from down under op 21 maart. Michael Pilarczyk op 22 maart (uitverkocht). Niels van der Gulik op 22 maart. Hendrik Groen op 23 maart. Martijn Kardol op 23 maart. Jan Smit op 24 maart. The Roadies op 24 maart. Streektaaltheater Gezelschap Tweeduuster op 25 maart. Ronald Snijders op 25 maart. Bach & Telemann (Passie voor Bach) op 26 maart. Pieter Derks op 28 maart (uitverkocht).

Bubima komt spelen
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 21 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 22 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk gisteren
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 2 mei, 13:17