Afbeelding
Foto: Wilbert Bijzitter

Geslaagde kick-off presentatie Theaterspektakel Fanfare: ‘Het wordt een totale beleving’

Cultuur

GIETHOORN - Met het zingen van enkele liedjes uit Theaterspektakel Fanfare vanuit een authentieke Gieterse punter is dinsdagmiddag 21 maart het startsein gegeven voor de allernieuwste buiten theaterproductie van Stichting M.O.L. (Meenthe op locatie) in opdracht van Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Zwolse theaters.

Twintig keer zal de muzikale voorstelling opgevoerd worden aan het Zuiderpad 58 in het waterdorp. Het spektakel wordt gekoppeld aan een etentje in een van de 8 deelnemende restaurants: Grandcafé Fanfare, ‘t Achterhuus,  Hollands Venetië, Restaurant 141, De Rietstulp, Smit Giethoorn, de Witte Hoeve en de Grachthof.

Geïnspireerd op de gelijknamige film

Fanfare is een groot, vier weken durend theaterspektakel geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. In Grandcafé Fanfare in Giethoorn werd de zogeheten de kick-off presentatie gehouden, waarbij onder andere de hoofdrolspeler, de regisseur en de scriptschrijver aanwezig waren. Aan het woord kwamen producent Han Evers, gedeputeerde van de provincie Overijssel Roy de Witte, regisseur Anne de Blok, scriptschrijver Louis van Beek en wethouder Trijn Jongman. ‘Het wordt echt een totale beleving, met én eten, én een mooie voorstelling, in een ontspannen sfeer. Ik hoop verder dat de voorstelling een mooie impuls is voor muziekverenigingen, harmonieën, fanfares en brassbands’. Ook Roy de Witte heeft hoge verwachtingen: ‘Ik ga zeker kijken, leuk om dit verhaal in deze omgeving te zien.’

65 jaar geleden

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film Fanfare nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. Het muzikale theaterspektakel vertelt een nieuw verhaal maar met herkenbare elementen uit de film.

Door Marianne Weegenaar

De hoofdrolspelers