Anne-Mieke Harmse (tweede van rechts) en haar cursisten
Anne-Mieke Harmse (tweede van rechts) en haar cursisten Foto: Aangeleverd

Tien amateurschilders exposeren in De Landerijen

· leestijd 1 minuut Cultuur

OLDEMARKT - Iedere dinsdagmiddag komt in het atelier van De Landerijen een groep van tien amateurkunstenaars samen. De cursisten schilderen dan onder leiding van docente Anne-Mieke Harmse. Deze zomer exposeren zij met het werk dat zij afgelopen maanden hebben gemaakt.

“De expositie heeft geen titel, want de werken zijn heel verschillend,” vertelt Harmse. Zo zijn er aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen en houtskool- en potloodtekeningen te zien. De kleurrijke werken zijn figuratief en bevatten landschappen, zeetaferelen en portretten van mensen en dieren. De kunstenaars zijn allemaal afkomstig uit Oldemarkt en omliggende dorpen. Harmse is trots op haar cursisten, die zich sinds de start in 2019 of later bij de schildersgroep hebben aangesloten, maar daarvoor nog nooit geschilderd hebben. “Het zijn enthousiaste, harde werkers. Ik geef geen les, maar alle cursisten krijgen wel individueel aanwijzigingen van mij. Zij prikkelen ook elkaar en maken zo een verrassende groei door,” legt ze uit. Soms werken de kunstenaars samen aan eenzelfde thema, zoals de afgelopen aan ‘Nostalgie’. “Dat wordt ook het thema van de expositie in 2024,” blikt de docente alvast vooruit. De schilderbijeenkomsten zijn elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. In de zomer komen de kunstenaars ook bij elkaar, waaronder af en toe in de tuin van Harmse. Nieuwe leden zijn welkom. 

De expositie is tot oktober te bekijken in het atelier en de gang daarnaast. Bij de ingang staat een pijl naar deze ruimtes. De entree is gratis en de openingstijden zijn hetzelfde als die van De Landerijen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Anne-Mieke Harmse: 06-83849428.

Exposanten

Van links naar rechts op de foto staan: Titus Kok, Roelie Nijstad, Ria Zuithoff, Coby Cramer, Afien Muis, Anne-Mieke Harmse en Betty Vuist. 

Op de foto ontbreken de exposanten Klaas Kuiper, Evelien van der Hoogen en Pauliene van der Broek. 

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 17 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26