Het haak- en breicafé is op donderdag 27 oktober
Het haak- en breicafé is op donderdag 27 oktober Foto: Foto Pixabay

Activiteiten in De Landerijen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT - Deze maand zijn er weer volop activiteiten in De Landerijen. Op dinsdag 11 oktober om 9.45 uur kunt u ’s morgens meedoen met de Welfare en ook op 25 oktober, dit is altijd een gezellige bijeenkomst en er worden leuke dingen gemaakt.

Ook op dinsdag 11 oktober is er een workshop over Online Bankieren waar u terecht kunt als u daar nog niet zo handig in bent of het graag wil leren. Dit begint om 14.00 uur en u kunt zich daarvoor alvast aanmelden.

’s Avonds is er om 19.30 uur de avond over veiligheid waar de politie en brandweer aanwezig is om u alles te vertellen hierover, ook het veilig bankieren komt hierbij aan bod. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Senioren Platform Steenwijkerland.

Op donderdag 13 oktober om 14.30 uur zal er een gezellig Regenboogprogramma zijn in samenwerking met de Regenboog organisatie Steenwijkerland, Activiteitencommissie De Landerijen en Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. Er zal muziek en een quiz zijn en er worden verhalen verteld.

Het haak- en breicafé op 13 oktober gaat deze middag niet door, maar wel op donderdag 27 oktober om 14.30 uur. Hierbij is iedereen welkom.

Maandag 17 oktober om 19.00 uur is er een Oecumenische Bijbellezing en er worden liederen gezongen. Na afloop kunt u gezellig samen koffiedrinken.

Dinsdag 18 oktober is er weer veel te doen. ’s Middags om 12.00 uur is er Likkepot, er wordt dan door een groep vrijwilligers gekookt voor een vaste groep bezoekers.

Om 14.30 uur komt Harco Bergman een lezing geven over het Kuinderbos, een bos met een speciaal verleden en een prachtige toekomst. Er is daar heel veel over te vertellen en Harco kan dat op een zeer humoristische wijze.

’s Avonds is er dan om 20.00 uur nog klaverjassen voor leden van de klaverjasclub, heb je zin om hier ook aan mee te doen, kom dan gerust even een kijkje nemen.

Dinsdag 25 oktober is er de spelmiddag, wie zin heeft aan een spelletje is hierbij van harte welkom. Dit wordt elke 14 dagen georganiseerd als er op die middag geen andere activiteiten zijn.

Woensdag 26 oktober is er de bijeenkomst van de Creazy Ladies. Deze groep maakt allerlei creatieve dingen voor het volgende textielfestival in 2024.

Het Filmhuis draait op vrijdag 28 oktober de film: The Assitant (2019). Meer info vindt u op filmhuisoldemarkt.nl.

Als laatste activiteit is er op de laatste zaterdag van de maand om 14.30 uur de Soos. Hier kan men gezellig bij elkaar komen en er mogen diverse spellen gespeeld worden of handwerken is ook mogelijk, maar dat is niet verplicht. U mag ook gewoon lekker kletsen.

Zit er iets voor u bij? Kom dan gerust eens langs.

Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00