Presentator Willie Oosterhuis
Presentator Willie Oosterhuis Foto: Aangeleverd

Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival

· leestijd 2 minuten Cultuur

Wie vertegenwoordigt Overijssel op zaterdag 4 november tijdens de landelijke finale van het Regio Songfestival? De acht potentiële kandidaten werden vandaag bekend gemaakt door de Overijsselse ambassadeur van het Regio Songfestival, Willie Oosterhuis. Vanaf maandag 25 september zijn de kandidaten elke werkdag bij Paula Keizer tussen 10.00 en 11.00 uur op Radio Oost te gast en kun je hun inzending voor het eerst horen.

De afgelopen zomer konden artiesten en producenten hun liedjes inzenden, waarna een vakjury een eerste voorselectie maakte. “Het is een prachtige gevarieerde lijst van muzieknummers en artiesten geworden. Van kleine, lieve liedjes, tot stevige rock, in het Nederlands én in de streektaal. Stuk voor stuk zijn ze het waard om voor Overijssel naar de landelijke finale gestuurd te worden, maar er kan er maar één gaan”, aldus Willie Oosterhuis. 

Dit zijn de Overijssel kanshebbers

Bas Maathuis & Thomas Scheffer – Oons kleine jong

Deze oom en neef zijn beiden afkomstig uit Losser, oostelijker wordt het niet. Een aantal jaren geleden pakten ze de muziek weer op en schreven samen het prachtige kleine liedje ‘Oons kleine jong’.

Enge Beats – Hongerige Hond

De Zwolse 11-koppige band Enge Beats schreef Hongerige Hond. De band maakt nummers met invloeden van afrobeat, latin, disco en funk. Met aanstekelijke drum- en percussie ritmes, groovy baslijnen, snelle gitaarlicks, veelzijdige pianoklanken, vier strakke blazers en swingende vocalisten zorgen ze ervoor dat niemand stil kan blijven zitten.

Gert Jan Nijman – Donker en Licht

De uit Hardenberg afkomstige Gert Jan Nijman zingt en speelt het liefst gitaar en mondharmonica. Donker en Licht gaat over onthaasten en niet vergeten te genieten.

Jaap Lamfers – Klokke Terug

De wieg van deze Zwollenaar stond in Zuidoost-Drenthe, maar Overijssel is inmiddels zijn thuis. Jaap is een rasmuzikant die mensen met elkaar weet te verbinden. Hij speelde in talloze bands en heeft nu een grandcafé in Zwolle-Zuid. Klokke Terug is geschreven door het songschrijvers-duo Geert Leurink & Harro Wimmenhove. 

Korst – Miauw

Korst komt naar eigen zeggen ‘uit het Noorden van het Oosten’ en wordt door fans omschreven als ‘Goldband met een hardrock fetish’. Zelf zeggen ze catchy popsongs te maken die worden gemaskeerd met scheurende gitaren met zowel op als onder het podium ludieke taferelen en extravagante vertoningen.

Leon Moorman – Dat ik leef

D-POP, oftewel popmuziek in het dialect, dat is het genre waarin Zwollenaar Leon Moorman muziek maakt. ‘Dat Ik Leef’ gaat over het omarmen van de diepste dalen en pijnlijke momenten, want ook dát is het leven.

MAERTEN – De Ruimtereis

De uit Zwolle afkomstige MAERTEN schreef het nummer ‘De Ruimtereis’. Een inzending waar je lekker op mee kan zingen en dansen, met een boodschap: soms moet je het bekende en vertrouwde durven loslaten.

Renee Schepers – Beetje kwijt

De Oldenzaalse Renee Schepers is singer-songwriter en schrijft al haar hele leven liedjes. Naast optreden en muziek maken geeft ze zang- en theaterlessen aan voornamelijk kinderen. Met ‘Beetje kwijt’ optreden tijdens de finale in de Stadsschouwburg is een grote droom van haar

Stemmen
Nadat de laatste kandidaat is voorgesteld wordt op donderdag 5 oktober de stembus geopend, stemmen kan tot en met vrijdag 13 oktober. De stemmen van het publiek en de vakjury bepalen dan samen wie Overijssel gaat vertegenwoordigen tijdens de grote landelijke finale op zaterdag 4 november.

Over het Regio Songfestival
Na het Eurovisie Songfestival is er nu ook het Regio Songfestival. Op 4 november vindt het festival plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het festival is een initiatief van de dertien regionale omroepen van Nederland, die allemaal een deelnemer sturen die het op gaat nemen tegen de rest. Het doel van het festival is het vieren van de rijkdom aan (streek)talen en dialecten in Nederland.

Alle informatie over het Regio Songfestival en over de Overijsselse kanshebbers vind je op rtvoost.nl/regiosongfestival. Daar kun je vanaf 5 oktober ook stemmen. De Overijsselse kanshebbers hoor je vanaf 25 september elke werkdag bij Paula Keizer tussen 10.00 en 11.00 uur op Radio Oost.

Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 20 uur geleden