Jeroen Kramer
Jeroen Kramer Foto: Merlijk Doomernik

Singer-song writer brengt akoestische nederpop in ‘t Lam in Blokzijl

Cultuur

BLOKZIJL - De start van het nieuwe seizoen van ‘t Lam ontmoet en Film in ‘t Lam, wordt op zondag 8 oktober verzorgd door singer-songwriter Jeroen Kramer. “Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities.”

Na ‘De Storm’ is de titel van Jeroens liedjesvoorstelling en tevens van het album dat hij in januari 2022 uitbracht. Jeroen Kramer, gewapend met slechts een stem en een gitaar, bezingt wat ons allemaal bezig houdt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel – en hij heeft daar zo zijn eigen kijk op. Het resultaat is een Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. “Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities.” 

Jeroen Kramer (12 september 1956) is een Nederlands voice-over, televisiepresentator en artiest. Hij is vooral bekend van de jeugdprogramma’s ‘Het Klokhuis’ (dat hij 11 jaar heeft gepresenteerd) en het ‘Sinterklaasjournaal’. Verder is hij stemacteur en maakt hij solo-muziekvoorstellingen voor volwassenen.

In het verleden werkte hij onder andere voor Teleac, BVNTV (wereldomroep televisie) en presenteerde hij bij VARA/NPS/VPRO het actualiteitenprogramma ‘MiddagEditie’, in wisseldienst met Felix Meurders, Hanneke Groenteman, Inge Diepman en Harmke Pijpers. Voor de Amsterdamse televisiezender AT5 presenteerde Kramer ‘Lijn 5’, waarin hij een seizoen lang acteurs, musici en andere kunstenaars in een door Amsterdam rijdende tram interviewde. 

Als singer-songwriter vertolkt hij sinds 2013 zijn eigen Nederlandstalige werk, dat hij ook uitbrengt op platforms als Spotify.

Aanvang: 15.00 uur. Kaarten bestel je via www.hetlamontmoet.nl.

Voor een impressie:

 

Jeroen Kramer
De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 22 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk gisteren
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.