Afbeelding
Foto: Cover Dragelijke Lichtheid

Dieuwertje Blok in ‘t Lam

· leestijd 1 minuut Lezingen

BLOKZIJL - Ieder jaar organiseert ‘t Lam samen met het Schrijversfestival Steenwijk een activiteit. Met veel plezier halen zij dan bekende schrijvers en/of actuele boeken naar ‘t Lam. Dit jaar hebben hebben zij Dieuwertje Blok bereid gevonden om op donderdag 30 maart naar Blokzijl toe te komen. Zij presenteert haar eerste roman ‘Dragelijke Lichtheid’.

Het is eigenlijk een boek over haar moeder die na de oorlog de lichtheid van het bestaand weer oppakte. Dieuwertje Blok wordt geïnterviewd door Belinda Terlouw; zij interviewde eerder Sonja Barend in ‘t Lam. Het boek van Dieuwertje is op de avond zelf te koop en zij zal bovendien signeren.

Dieuwertje Blok begint in 1980 haar televisiecarrière als omroepster bij de KRO. Ze presenteert voor de KRO de televisieprogramma’s Sport op Maandag en KRO’s Middageditie en op radio het programma Goal. Vervolgens werkt ze voor de VARA, de NOT, RTL Veronique, AT5 en de KRO. Sinds 2001 is ze het gezicht van het Sinterklaasjournaal (“De leukste baan van Nederland.”) en sinds 2003 presenteert ze ook de intocht van Sinterklaas. Haar radiowerk neemt in de loop van de jaren steeds meer toe, zo is ze presentator van NTR Podium: een wekelijks programma over klassieke muziek en dans. Nu debuteert ze als schrijfster met een ontroerende ontdekkingstocht door het oorlogsverleden en -dagboek van haar Joodse moeder, Dragelijke Lichtheid.

Henny Gazan, mijn moeder, was zeventien toen de oorlog uitbrak en zat tweeënhalf jaar ondergedoken. Tweeënhalf jaar kon ze niet naar buiten en moest ze zich zelfs af en toe een avond in een kast verstoppen……..Mijn moeder wist daardoor als geen ander wat vrijheid betekende. En ze koos er echt voor om niet te haten, ze keerde zich niet van de wereld.

In haar boek puzzelt Dieuwertje het leven van Henny, en alle jongeren die ze ontmoette, bij elkaar en schetst daarmee het ontroerende portret van een bijna verdwenen generatie. (bron: Bruna).

Reserveren: karin@karinklomp.nl. Aanvang: 20.15 uur, entree: € 10. Locatie: Vermaning t Lam, Breestraat 2 in Blokzijl.

Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 3 uur geleden
Afbeelding
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Luttelgeest Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Uitzicht van de watertoren in Sint Jansklooster
10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang Steenwijkerland 16 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 20 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 19 apr, 10:00
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 19 apr, 07:30
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54