Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard
Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard Foto: Aangeleverd

Twee grote musici in Blokzijl

Cultuur

BLOKZIJL - Op zondag 15 oktober wordt het 26e seizoen van Blokzijl klassiek ingezet met het optreden van twee grote musici met een enorme staat van dienst: de sopraan Miranda van Kralingen en dirigent/pianist Ed Spanjaard. Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk van Blokzijl en begint om 15.30 uur.

Nadat zij in 1987 een masterclass volgde bij de legendarische Elisabeth Schwartzkopf in het Amsterdamse Concertgebouw beleefde de carrière van Miranda van Kralingen een enorme en grootse vlucht; er volgde een succesvolle opera- en concertcarrière, zowel in Nederland als ook in Berlijn, Parijs en buiten Europa in Indonesië en in de VS. Zowel in binnen-en buitenland noemt men haar de zingende actrice vanwege haar grote acteertalent, wat niet geheel vreemd is, want zij is een zus van de in 2012 overleden grote actrice Wil van Kralingen. De afgelopen tien jaar geeft ze masterclasses aan jong talent voor LentePodium Blokzijl, op het landgoed De Oldenhof in Vollenhove.

Voorliefde voor opera

Ed Spanjaard, die Miranda op de piano zal begeleiden, is bekend als chefdirigent van het Limburgs Orkest maar is verbonden geweest aan talloze andere orkesten in binnen- en buitenland. Hij heeft een grote voorliefde voor opera, maar maakte ook vele opnames van symfonische werken van onder anderen Bruckner, Brahms en Dvorak. Op het programma staan liederen van Duparc, Wolf, Strauss, Brahms en Ives. 

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Hans Boerema; telefoon: 06-51177968. 


Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard - Foto: Aangeleverd

Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 4 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 15 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 22 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur gisteren
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen gisteren