Thomas Beijer
Thomas Beijer Foto: Aangeleverd

Meesterpianist Thomas Beijer in Blokzijl

Cultuur

“Hij overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek stond geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht.” Dit waren de juichende woorden van een recensent naar aanleiding van een recital van Thomas Beijer, die op zondagmiddag 19 november zal optreden in de Grote Kerk voor Blokzijl Klassiek.

Met het winnen van het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours in 2007 plaatste Thomas Beijer zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als ‘een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.’ Zijn carrière nam daarna een grote vlucht. Hij studeerde aan het Amsterdams conservatorium bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij onder anderen Emanuel Ax, Menahem Pressler en Murray Perahia. Hij trad in december 2022 in de serie ‘Grote pianisten’ op in het concertgebouw naast coryfeeën als Maria Joao Pires en Daniil Trifonov. Hij kan met recht omschreven worden als een uomo universalis, een alleskunner, want naast pianist is hij ook componist, tekenaar, animator en romanschrijver.

In zijn recital op 19 november in de Grote kerk van Blokzijl staan werken van Brahms, Bartok, Liszt en Chopin op het programma. Het concert begint om 15.30 uur en de kerk is open vanaf 14.45 uur.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Hans Boerema, telefoon: 06-51177968.

Thomas Beijer
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 16 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 19 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 21 uur geleden