Naturally7
Naturally7 Foto: The movies

‘Vocal Play’ uit New York bij Rabo Theater De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – De komende week vindt bij Rabo Theater De Meenthe het 8e Fest der Blasmusik plaats, met afsluitend Walter Grechenig & seine Fegerländer. Tijdens ‘The dining experience’ Faulty Towers worden gasten bediend door Sybil, Basil en Manuel. Naturally 7 transformeert stemmen tot een volwaardige band, architect en beeldhouwer John Körmeling trapt de VORK Kunstlezingen af, de JWF Kapel speelt klassiek en modern repertoire en Nick Schilder brengt zijn eerste soloshow.

Fest der Blasmusik

Op zaterdag 11 november vindt het 8e Fest der Blasmusik plaats. Aan dit grootste blaaskapellenfestival in Nederland doen blaaskapellen uit Nederland, België en Duitsland mee. Zij treden vanaf 10.45 uur doorlopend op vijf podia op. Aansluitend speelt om 18.00 uur Grensland Oberkräiner in de foyer van De Meenthe.

 Walter Grechenig & seine Fegerländer

Het Fest der Blasmusik wordt om 20.15 uur afgesloten met een uniek optreden door de succesvolle Oostenrijkse blaaskapel Walter Grechenig & seine Fegerländer. Die Fegerländer combineren Böhmische (Egerländer) muziek op hoog niveau met bigband- en moderne Schlagermuziek.

Faulty Towers

Op zondag 12 november om 17.00 uur beleef je in het theaterrestaurant een chaotisch driegangendiner geserveerd door Sybil, Basil en Manuel, vertolkt door ‘s werelds beste imitatoren van het illustere trio uit een van de beste televisiekomedies ooit. Zij sleuren je mee in de hilarische wereld van het hotel- en restaurantwezen. De voorstelling is uitverkocht.

Naturally 7

Op dinsdag 14 november om 20.00 uur is de muziekvoorstelling ‘@the movies’ te zien. Naturally 7 is volgens Quincy Jones de beste a-capellagroep ter wereld. De mannen uit New York bootsen met hun stemmen op indrukwekkende wijze allerlei instrumenten na, waardoor ze als een volwaardige band klinken, en begeleiden daarmee hun eigen meerstemmige zang. Met hun ‘vocal play’ bereiken ze de harten van hun publiek, en kunnen ze elk genre produceren. Ze deelden het podium met talloze sterren waaronder Michael Bublé, Stevie Wonder en Diana Ross, en gingen viral met hun vertolking van Coldplay’s hit ‘Fix You’. 


Naturally7 - Foto: The movies

John Körmeling

Op dinsdag 14 november om 20.15 uur start de nieuwe serie VORK Kunstlezingen – voorheen Kunst in de Openbare Ruimte – met beeldhouwer en architect John Körmeling. Hij heeft een brede en onconventionele kijk op architectuur, omdat dit voor hem niet slechts bouwkunst behelst, maar ook stedenbouwkunde, design en beeldende kunst. Een groot deel van zijn oeuvre draait rond het vinden van creatieve en artistiek verantwoorde oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen en voor files. K?rmelings projecten zijn vaak geïdealiseerd en onuitvoerbaar en geven meestal blijk van een fijn gevoel voor humor. 


Werk van John Körmeling - Foto: Antoine du Hamel

JWF Kapel

Op woensdag 15 november om 20.00 uur geeft Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWK) zijn relatieconcert in de evenementenhal. De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. Het is de oudste kapel van Nederland. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire, maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Tijdens het concert wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek.

Nick Schilder

Op donderdag 16 november om 20.00 uur staat Nick Schilder op het podium met zijn allereerste solotour ‘The Singer Songwriter Show’. Hierin gaat Nick terug naar zijn jeugdliefde: de oorstrelend mooie muziek van de singer-songwriters zoals Jackson Browne, James Taylor, Bob Dylan, Don McLean en Neil Diamond. Nick neemt je mee door de geschiedenis van deze muziekstroming, en vertelt persoonlijke verhalen die hij vermengt met zijn eigen solomuziek. 


Nick Schilder - Foto: Rahi

Ook te zien: ‘TikTok Tammo’ op vrijdag 17 november (uitverkocht), Arjen Lubach op maandag 20 en dinsdag 21 november (uitverkocht), Jon van Eerd met ‘De Klucht van Sinterklaas’ op woensdag 22 november, Nienke Plas op donderdag 23 november (laatste kaarten), Fabian Franciscus op donderdag 23 november.

Ga voor meer informatie over deze en andere voorstellingen en voor kaarten naar www.demeenthe.nl.

Nick Schilder
Werk van John Körmeling
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00