John Körmeling
John Körmeling Foto: Marcel Douwe Dekker

Nieuwe Stichting VORK Kunstlezingen zet lezingen in De Meenthe voort

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Er is een nieuwe stichting opgericht, VORK Kunstlezingen. Deze stichting gaat de lezingen over kunst in de openbare ruimte, die de afgelopen jaren werden georganiseerd in Rabo Theater De Meenthe te Steenwijk, voortzetten.

VORK staat voor ‘Verrijking van de Openbare Ruimte met Kunst’. Kunst in de openbare ruimte is overal om ons heen en voor iedereen toegankelijk. Maar er is zo weinig over bekend. De lezingenserie over kunst in de openbare ruimte in Rabo Theater De Meenthe brengt hier verandering in.

De lezingen worden gegeven door de kunstenaars zelf. Zij vertellen over hun kunst, hun gedachten, het proces en de uitdagingen die ze tegenkomen onderweg naar de verwezenlijking van hun ideeën. Ze illustreren hun verhaal met beelden uit hun werk.

Gerenommeerde kunstenaars 

Deze lezingen werden in het verleden georganiseerd door de gemeentelijke adviescommissie Commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland in samenwerking met De Meenthe. Ze werden altijd goed bezocht. Gerenommeerde namen hebben de revue gepasseerd. “Door omstandigheden zag het ernaar uit dat de lezingen niet gecontinueerd konden worden. Om dat te voorkomen hebben we de nieuwe stichting opgericht. Nu kunnen we de lezingen gelukkig laten doorgaan. We zijn erin geslaagd weer een aantal (inter)nationale bekende beeldend kunstenaars naar Steenwijk te halen,” aldus Folkert Jellesma, voorzitter van VORK Kunstlezingen.

John Körmeling

De eerste lezing is op dinsdag 14 november in Rabo Theater De Meenthe te Steenwijk. De beeldend kunstenaar is John Körmeling, bekend van het draaiende huis op een rotonde in Tilburg. Het volledige programma van de lezingen vindt u op vorkkunstlezingen.nl of op de website van Rabo Theater De Meenthe. Kaarten voor de lezing kunnen gereserveerd worden bij De Meenthe: 0521-514004 of de website van De Meenthe. De lezing begint om 20.15 uur. 


‘Draaiend huis’ (2008) in Tilburg van John Körmeling - Foto: Peter Cox

Werk van Maarten de Reus: 'Kooi met poema'
'Draaiend huis' (2008) in Tilburg van John Körmeling
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35