Human Forever
Human Forever Foto: Aangeleverd

Documentaire ‘Human Forever’ bij Filmhuis Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK – ‘Human Forever’ is de titel van een documentaire met als thema dementie. Op donderdag 1 februari om 20.15 uur draait deze inspirerende documentaire bij Filmhuis Steenwijk. 

Teun Toebes is jong, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is 24, maar niet heel zijn leven... Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is één op vijf. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later. Samen met filmmaker Jonathan de Jong reist Teun drie jaar lang de wereld over om te zien hoe er in andere landen wordt omgegaan met dementie. Wat kunnen we van elkaar leren? En hoe kunnen we de toekomst mooier en inclusiever maken?

Ook te zien: ‘Das Lehrerzimmer’ op maandag 5 februari, ‘Smoke Sauna Sisterhood’ op donderdag 15 februari, ‘Best of IDFA on Tour 2024’ op zondag 18 februari.

U vindt Filmhuis Steenwijk in het DYKA Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe. Ga voor informatie en kaarten naar filmhuissteenwijk.nl.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.