Undawn
Undawn Foto: Aangeleverd

Undawn pakt Buze helemaal in

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK -  Afgelopen Zaterdagavond was Poppodium de Buze gehuld in metalklanken. Undawn, met wortels in Dedemsvaart en Genemuiden, heeft al vaker op het podium van de Buze gestaan. 

“Onze eerste show na de coronalockdown was hier, we waren zo aan spelen toe en jullie gaven ons de kans. En daarom zullen we altijd een bijzondere connectie met de Buze houden,” schreeuwt zanger Michel Brinkhuis vanaf het podium. De muziek van Undawn omschrijven de bandleden zelf als melodische metalcore. De band staat garant voor een dikke show gevuld door muzikanten die stuk voor stuk hun huiswerk gedaan hebben. Het publiek genoot zichtbaar en de jeugd heeft de pogo opnieuw uitgevonden. 

Unmaker in het voorprogramma

Het was overigens opvallend dat er van alle leeftijdscategorieën mensen aanwezig waren. De Buze slaagt er in haar 50e jaargang in een brede doelgroep te bereiken. De aanwezigheid van voorprogramma Unmaker heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. De band bestaat nog niet zo heel lang, maar wist de mensen goed te boeien en de aandacht vast te houden. Eigen werk geïnspireerd door band als Trivium en Bullet for my valantine werden afgewisseld met een paar covers. Zanger Rowan Helmich blijkt veelzijdig; hij wisselt, net als Undawn overigens, cleane zang en grunt moeiteloos af. Samen met Bram van Luik zorgt hij voor de gitaarmuur van de band. De basis bestaat uit Bram Groot op bas en Tom de Vries op drums. 

Programma februari

In februari staan weer twee activiteiten op de agenda. 10 februari staat er weer een ‘Jam de Buze open podium’ gepland en op 24 februari komen de boerenrockers van Asbest en de gitaarrockers van Blackboots naar de Buze. Laatstgenoemde betreft de nieuwe band rond zangeres Sonja Snoodijk, voorheen zangeres van Diquapo en Electric Eva. Kaarten zijn via www.buze.nl verkrijgbaar.

De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 22 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk gisteren
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.