Blackboots
Blackboots Foto: Aangeleverd

Sonja Snoodijk presenteert nieuwe band in de Buze

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Popodium de Buze staat zaterdag 24 februari in het teken van gitaarrock. Blackboots, de nieuwe band van zangeres Sonja Snoodijk is een rockband van Friese bodem. 

De vijfkoppige band levert eigen werk en staat voor een stevig repertoire met metal en rock invloeden. Blackboots staat garant voor een dynamische show met een stevige bite! Sonja draait al even mee in de muziekwereld en is zeker geen onbekende in de Buze. Ze heeft in diverse tribute- en rockbands gezongen en trad met deze bands al vaker in de Buze op. Een bezoeker van de Buze merkte onlangs op zeer nieuwsgierig te zijn naar deze band. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze persoon niet teleurgesteld zal gaan worden. De rest van de muzikale ingrediënten bestaan uit zwoele melodieën, strakke riffs en razendsnelle gitaarsolo’s. Uiteraard ontbreken de bombastische bastonen en strakke drums ook niet. Invloeden haalt de band o.a. bij bands zoals Muse, Green Day, Van Halen, Queen en Metallica. De band won onlangs de eerste prijs tijdens de Battle Of the Bands in Friesland. 

ASBEST das best

In het voorprogramma staat de band Asbest. Dat deze band stevig aan de weg timmert mag duidelijk zijn. Ze spelen vaak in onze omgeving. De band komt uit Oldeholtwolde. Zanger en gitarist Jannes Scheltinga hoorde voor het eerst ‘Oerenhard’ van Normaal en was verkocht. “Dit is het!” Hij leerde gitaar spelen en vormde samen met twee vrienden de band ASBEST. Roan Lichthart speelt bas en Brent van de Meer drumt. Een boerenpowertrio dus. Hun grote voorbeeld volgend, spelen ze boerenrock in het Stellingwerfs. 

De deuren van de Buze gaan om 21.00 uur open en de entree bedraagt in de voorverkoop € 5 en aan de deur € 7,50. Tickets zijn verkrijgbaar via www.buze.nl.

ASBEST
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 20 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 22 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld gisteren
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.